3. Impact Jongeren Nemen Een Selfie Is Homepagefoto Website

Analyse & advies: Beter vindbaar in Google

Project details

💒 Aidsfonds

🛠️ Online marketing

Organisatie in het kort

Met de steun van trouwe supporters en donateurs zetten we ons in voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland en in de rest van de wereld. We gaan voor een wereld zonder hiv en aids.

  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Ontwikkelingshulp
  • Wetenschap en onderzoek

Profiel vrijwilliger

Een SEO expert die een analyse met aanbevelingen kan doen voor een betere vindbaarheid in Google. Ervaring met: Google Analytics, Search Console en/of andere SEO tooling. Is in staat het advies helder over te brengen in de rapport/presentatie met concrete next steps.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 20 - 30 uur - Op locatie en/of vanaf huis

Een optimaal vindbare website maakt dat bezoekers optimaal gebruik kunnen maken van de kennis en expertise die we aanbieden op de site. Zo kunnen we optimaal bijdragen aan een wereld zonder aids.
Geschreven door Maureen Sellmeijer van Aidsfonds

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

In de huidige digitale wereld is online aanwezigheid van groot belang. Aidsfonds.org is de basis in onze internationale communicatie en optimale vindbaarheid dan ook cruciaal. We missen expertise, tijd en budget om onze website SEO-proof te maken.

Goed om te weten. 

Aidsfonds.org is 1,5 jaar geleden ontwikkeld en bedoeld voor al ons internationale werk. We hebben meerdere internationale programma’s en projecten, en alles bij elkaar is het veel informatie. Door deze veelheid aan info, wensen vanuit de programma’s en de complexiteit van ons werk, is er niet een voor de bezoeker duidelijke hiërarchie. Dit maakt het lastig om je weg te vinden in het aanbod, en voor ons om content uit te lichten. Bijkomende ingewikkeldheid is dat de beschrijving van de projecten (“Our work”) een op een geïmporteerd wordt vanuit ons projectmanagementsysteem. Dit laatste is opgezet voor intern gebruik, niet om content uit te publiceren. Met de nieuwe website is besloten om deze teksten wel openbaar te gebruiken.

Aidsfonds
Aidsfonds
Condensatorweg 54
1014 AX Amsterdam Amsterdam
aidsfonds.nl
Maureen Sellmeijer
Maureen SellmeijerCommunicatieadviseur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Aidsfonds bestaat al meer dan 30 jaar. Het begon ooit met het uitdelen van kerstpakketten aan Amsterdammers met aids. Inmiddels zijn we in tientallen landen actief. We zetten ons in voor de mensen die de epidemie het hardst treft. Volgens ons heeft iederéén recht op goede zorg, wij maken geen onderscheid. Medicijnen om met hiv in leven te blijven zijn er, helaas krijgen ruim 15 miljoen mensen met hiv deze medicijnen niet. Dat vinden wij onacceptabel. Bovendien is er nog altijd geen geneesmiddel. Daarom blijven we investeren in wetenschappelijk onderzoek.

Een wereld zonder aids is alleen mogelijk als iedereen op de wereld toegang heeft tot goede preventie, hiv-testen en behandeling. Met jouw hulp komt een wereld zonder aids dichterbij.

Waar ze trots op zijn

  • We trainden circa 16.000 jonge vrouwen in het starten van een eigen onderneming in Oeganda.
  • Dankzij onze partners in het Bridging the Gaps-programma hadden in totaal 34.396 drugsgebruikers, sekswerkers en homo-, biseksuele mannen en transgenders in 2018 toegang tot behandeling.