Veelgestelde vragen

Voor professionals

Onderwerpen:

Aanmelden voor het platform

Aanmelden voor het platform

Je kunt je als professional direct aanmelden via denieuwegevers.nl/aanmelden.

Welke type professionals kunnen mee doen aan De Nieuwe Gevers? 

Allerlei soorten professionals van creatief tot technisch en meer business gericht. Dan hebben we het over:

Designers. UX’ers. Social media experts. Copy writers. Strategen. Facilitators. Creatives. Developers. Online marketeers. Business analisten. Growth hackers. Content producers. Campagnemakers. Marketingspecialisten. Communicatiegoeroes. Fotografen. Video editors. Animators. 

Legal professionals, HR services, finances, fondsenwervers en meer. We hebben ook veel korte adviesprojecten waar project managers bij kunnen helpen. Bekijk vooral onze projecten om te kijken wat er voor jou bij tussenzit.

Inschrijven op een project

Hoe schrijf ik mij in op een project?

Op ons projecten overzicht vind je al onze projecten. Je kan via de filtering alle projecten zien binnen jouw discipline. 

Wanneer je een project vindt dat bij je past, dan kan jij je daar op inschrijven. Dit doe je door op de knop te drukken “Ik wil helpen”.  Maak een account aan en schrijf je in. Deze maak je gemakkelijk aan via denieuwegevers.nl/aanmelden.

Dit wijst zich allemaal vanzelf wanneer jij je op een project gaat inschrijven. 

Ben ik verzekerd het project te doen, nadat ik mij inschrijf?

Nee. Een goede match werkt twee kanten op. Daarom geven we goede doelen de ruimte om te ontdekken met wie ze willen samenwerken. Ze ontvangen maximaal 3 profielen per project, waar ze zelf een geschikte professional uitkiezen. Is dit jouw profiel? Dan is het een Match! We zullen jullie vervolgens via de mail aan elkaar voorstellen met wat tips om het project goed van start te kunnen laten gaan.

Het kan zijn dat het goede doel kiest voor een andere professional, omdat de motivatie of relevante werkervaring beter past bij het goede doel. Wanneer dit gebeurt gaan we  kijken of we een ander project voor je kunnen vinden. 

Wat gebeurt er als ik me op een project inschrijf?

We sturen je profiel met alle extra informatie die je hebt ingevuld direct naar het goede doel. Wij vragen het goede doel zo snel mogelijk je profiel te bekijken. De contactpersoon bij het goede doel bepaalt uiteindelijk met welke professional hij/zij wil samenwerken. Zij beoordelen dit op het gebied van motivatie en (relevante) werkervaring. Om onnodige teleurstelling en afwijzingen te voorkomen kan een goed doel maximaal drie kandidaten per project ontvangen.

Hoe verhoog ik mijn kans op een match?

Bij het inschrijven op een project stellen we je aantal vragen over je motivatie en relevante werkervaring. Door deze vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden verhoog je de kans op een match. Een goed doel wil van tevoren goed weten wie hun professional is. Wanneer je deze vragen niet beantwoordt is het lastig in te schatten voor een goed doel of jij de juiste professional bent. 

Motivatie: probeer te beschrijven wat jouw persoonlijke beweegredenen zijn om dit project te doen. 

Relevante werkervaring: Vertel over concrete werkervaring die laat zien dat jij de professional bent voor de job. Stuur bijvoorbeeld het linkje mee waarin je vorige werk te bekijken is. 

Je kan je portfolio site en Linkedin delen om het goede doel een idee te geven van je carrière en vorig werk. 

Kan ik mij op meerdere projecten inschrijven?

Ja dat kan zeker. Echter raden we je aan om je niet voor meer dan 3 projecten tegelijkertijd in te schrijven. 

Waar kan ik het project doen?

Onze goede doelen zitten verspreid door heel Nederland. De meeste projecten kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Het kan wel gebeuren dat het goede doel de voorkeur heeft om bij hen op locatie te werken. Bij elk project wordt aangeven wat de voorkeurslocatie is: vanuit huis, bij het goede doel of beide.

Verhinderd na een inschrijving

Ik heb mij ingeschreven op een project, maar ik kan het project toch niet doen. Wat nu? 

Gaat het toch niet lukken om je skills in te zetten? Dat kan gebeuren. Mail dan team@denieuwegevers.nl. Dan zorgen wij dat het goed komt. Je kan ook appen of bellen: 06 15 89 11 25.

Ik ben gematched aan een organisatie, maar ik kan het project toch niet doen. Wat nu?

Neem z.s.m. contact op met team@denieuwegevers.nl. Dan gaan wij dit communiceren aan het goede doel.

Tijdens een project

Wat is de doorlooptijd van een project?

Reken op een gemiddelde doorlooptijd van 3 weken. Uiteraard is dit afhankelijk van de grootte en type van de opdracht. Onze projecten samen hebben een gemiddelde doorlooptijd van 2 tot 6 weken.

Je vindt op elke projectpagina een inschatting van de gevraagde periode en uren. Jij en de organisatie kunnen hier vervolgens verder invulling aan geven.

Ik ondervind problemen bij mijn project. Wat kan ik doen?

Wat vervelend dat je problemen ondervindt met je project. Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. Bijvoorbeeld dat het project groter wordt gemaakt dan initieel is afgesproken of dat een contactpersoon niet reageert. Mail dan team@denieuwegevers.nl.

 Wij gaan dan kijken waar we kunnen helpen. Je kunt ook appen of bellen: 06 15 89 11 25.

Project afgerond

Trots op het eindresultaat? Help ons aan mooie cases. 

We zijn hard op zoek naar succesverhalen. Dus deel deze graag met ons! Hiermee kunnen wij als organisatie nieuwe professionals en goede doelen aan ons binden. Daarmee maken we onze impact samen nog groter!

Ik heb tips voor De Nieuwe Gevers. Kan ik die geven?

Ja, graag zelfs. We zijn benieuwd hoe het project verlopen is en waar eventueel verbetering ligt. Op deze manier kunnen we De Nieuwe Gevers-ervaring telkens een stukje beter maken voor iedereen. Stuur een mail naar team@denieuwegevers.nl.

Algemene vragen

Kost De Nieuwe Gevers geld voor ideële organisaties?

We hebben een duurzaam verdienmodel, waardoor iedereen die zich aansluit, meegroeit met het gezamenlijke succes. Ook wel: samen vooruit, zonder verliezers. Daar geloven wij in. Deze kosten vergoeden (onze tijd om):

  • Alle werkzaamheden om jullie project onder de aandacht te brengen bij professionals.
  • Het enthousiast maken van nieuwe professionals.
  • Jullie te helpen effectieve briefings op te stellen.
  • Customer en Project Support.
  • Alle daarbij behorende processen te begeleiden.
  • Te investeren in het platform om zo op grote schaal impact te maken.

Wij kiezen er bewust voor om geen prijs te koppelen aan de grootte van een opdracht omdat het hierbij gaat om een vrijwillige daad van de professional. Hiervoor willen we juist geen bedrag vragen. De kosten die wij rekenen zijn enkel voor alle werkzaamheden die wij verrichten om tot een match te komen en het platform te onderhouden. 

Zoekt het team van De Nieuwe Gevers nog hulp?

Wij zijn altijd op zoek naar expertise waarmee wij ons team kunnen versterken. We werken met een klein team in Utrecht. Neem gerust contact op met Juul: juul@denieuwegevers.nl

Ben ik verzekerd tijdens een project?

Als vrijwilliger draag je nooit de verantwoordelijkheid voor de mensen die je helpt; die verantwoordelijkheid ligt bij de begeleiding. Wel ben je verantwoordelijk voor je eigen handelen. Als vrijwilliger met een expertise word je gezien als een professional. We verwachten dus wel dat je een professionele houding aanneemt en met respect met mensen omgaat.

Wat als ik technische problemen ondervind met het platform. 

Dat kan: we zijn druk in ontwikkeling. Mocht iets op het platform niet naar verwachting werken of zie je mogelijke verbetering, neem dan contact op met team@denieuwegevers.nl.

Hoe kom ik met jullie in contact?

Je kan met ieder van ons team direct contact zoeken. Opendeurenbeleid ;)

Vragen over het platform, professionals of samenwerkingen
📧 juul@denieuwegevers.nl

Vragen over goede doelen
📧 stijn@denieuwegevers.nl

Vragen over techniek
📧 bibi@denieuwegevers.nl

Vragen over projecten
📧 team@denieuwegevers.nl

Mag ik mijn werk ook gebruiken in mijn portfolio?

Je bent vrij om het werk voor het goede doel in je portfolio te gebruiken. We raden je wel aan dit altijd af te stemmen met het goede doel zodat hier geen miscommunicatie ontstaat.