.

Veelgestelde vragen. 

Wij beantwoorden ze met liefde.

 

1. Hoe werkt een project. 

2. Meer over De Nieuwe Gevers.

3. Aanvullende informatie. 

1. Hoe werkt een project. 

De meestgestelde vragen.

Hoelang duurt een project?

Eigenlijk, bepalen jij en de organisatie dat samen :)

 

Elk project krijgt van ons wel een tijdsinschatting, ter indicatie. De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken. Organisaties weten dat velen van jullie dit naast je baan erbij doen (en houden hier rekening mee).

Wanneer werk je aan een project?

Maar net wat past in jouw agenda :)

Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project. De één overdag, de ander 's avonds en sommigen in het weekend. Ook wanneer je wilt meeten of beschikbaar bent kan in goed overleg.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Schrijf je gemakkelijk in via de "Ik wil helpen" knop

Wij geloven dat een goede match twee kanten op werkt. Daarom kan je bij een inschrijving wat meer vertellen over je motivatie en werkervaring. Zo kan de organisatie goed inschatten of er een match met jouw profiel is.


En na mijn inschrijving?

Matching time!

Wanneer de organisatie aangeeft dat jullie een match zijn, dan koppelen wij jullie per e-mail aan elkaar. Jullie krijgen elkaars contactgegevens en tips voor een vliegende start! Daarna kunnen jullie samen het project oppakken!

Hoe ziet een samenwerking eruit?

Kick-off. Samenwerken. Afronden.

We raden aan zo snel mogelijk een kick-off in te plannen. Hierin kunnen jullie afspraken maken over de deliverables, planning, en contactmomenten. Veel projecten worden vanuit huis gedaan. It's all up to you!

2. Over De Nieuwe Gevers

Wat is De Nieuwe Gevers?

Als sociale onderneming koppelen wij professionals die hun steentje bij willen dragen aan een betere wereld, aan goede doelen die op zoek zijn naar extra kennis & kunde. Samen krijgen we immers meer voor elkaar!
Meer over onze missie →

Wie is het team achter De Nieuwe Gevers?

We begonnen ooit als een klein groepje creatieven dat de nutteloze uren van een digital agency terug ging geven aan de maatschappij. Ondertussen hebben we onze banen opgezegd, een kantoortje gescoord en een groep vakidioten gevonden die ook in onze missie geloven.
Meer over ons team →

Waar kan ik meer over jullie vinden?

Wil je meer over ons weten? We vinden openheid erg belangrijk. Wij geloven in transparantie en vertrouwen. Om die reden hebben wij een pagina gemaakt waarin we zoveel mogelijk proberen te delen over onze bedrijfsvoering.
Meer over openheid →

3. Aanvullende informatie

Ben ik verzekerd het project te doen, nadat ik mij inschrijf?

Nee. Een goede match werkt twee kanten op. Daarom geven we goede doelen de ruimte om te ontdekken met wie ze willen samenwerken. Ze ontvangen maximaal 3 profielen per project, waar ze zelf een geschikte professional uitkiezen. Is dit jouw profiel? Dan is het een Match! We zullen jullie vervolgens via de mail aan elkaar voorstellen met wat tips om het project goed van start te kunnen laten gaan.

Het kan zijn dat het goede doel kiest voor een andere professional, omdat de motivatie of relevante werkervaring beter past bij het goede doel. Wanneer dit gebeurt gaan we  kijken of we een ander project voor je kunnen vinden. 

Hoe verhoog ik mijn kans op een match?

Bij het inschrijven op een project stellen we je aantal vragen over je motivatie en relevante werkervaring. Door deze vragen zo volledig mogelijk te beantwoorden verhoog je de kans op een match. Een goed doel wil van tevoren goed weten wie hun professional is. Wanneer je deze vragen niet beantwoordt is het lastig in te schatten voor een goed doel of jij de juiste professional bent. 

Motivatie: probeer te beschrijven wat jouw persoonlijke beweegredenen zijn om dit project te doen. 

Relevante werkervaring: Vertel over concrete werkervaring die laat zien dat jij de professional bent voor de job. Stuur bijvoorbeeld het linkje mee waarin je vorige werk te bekijken is. 

Je kan je portfolio site en Linkedin delen om het goede doel een idee te geven van je carrière en vorig werk. 

Waar kan ik het project doen?

Onze goede doelen zitten verspreid door heel Nederland. De meeste projecten kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Het kan wel gebeuren dat het goede doel de voorkeur heeft om bij hen op locatie te werken. Bij elk project wordt aangeven wat de voorkeurslocatie is: vanuit huis, bij het goede doel of beide. 

Ik kan het project project toch niet doen. Wat nu?

Gaat het toch niet lukken om je skills in te zetten? Dat kan gebeuren. Mail dan team@denieuwegevers.nl 

Ik ondervind problemen op mijn project. Wat kan ik doen?

Wat vervelend dat je problemen ondervindt met je project. Er kunnen verschillende dingen aan de hand zijn. Bijvoorbeeld dat het project groter wordt gemaakt dan initieel is afgesproken of dat een contactpersoon niet reageert. Mail dan team@denieuwegevers.nl Wij gaan dan kijken waar we kunnen helpen. 

Kost De Nieuwe Gevers geld voor ideële organisaties?

We hebben een duurzaam verdienmodel, waardoor iedereen die zich aansluit, meegroeit met het gezamenlijke succes. Ook wel: samen vooruit, zonder verliezers. Daar geloven wij in. Deze kosten vergoeden (onze tijd om):

  • Alle werkzaamheden om jullie project onder de aandacht te brengen bij professionals.
  • Het enthousiast maken van nieuwe professionals.
  • Jullie te helpen effectieve briefings op te stellen.
  • Customer en Project Support.
  • Alle daarbij behorende processen te begeleiden.
  • Te investeren in het platform om zo op grote schaal impact te maken.

Wij kiezen er bewust voor om geen prijs te koppelen aan de grootte van een opdracht omdat het hierbij gaat om een vrijwillige daad van de professional. Hiervoor willen we juist geen bedrag vragen. De kosten die wij rekenen zijn enkel voor alle werkzaamheden die wij verrichten om tot een match te komen en het platform te onderhouden. 

Ben ik verzekerd tijdens een project?

De Nieuwe Gevers is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade, ongevallen, lichamelijk letsel, verlies of diefstal van goederen of enige andere schade voorafgaand, tijdens of na de vrijwilligersactiviteit. Neem je deel aan een activiteit dan is dat op eigen risico. Schade of ongevallen aan derden vallen onder je eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Ben ik als vrijwilliger aansprakelijk wanneer er iets misgaat?

Als vrijwilliger draag je nooit de verantwoordelijkheid voor de mensen die je helpt; die verantwoordelijkheid ligt bij de begeleiding. Wel ben je verantwoordelijk voor je eigen handelen. Als vrijwilliger met een expertise word je gezien als een professional. We verwachten dus wel dat je een professionele houding aanneemt en met respect met mensen omgaat.