Gewone Zeehonden Kijkruit 2014 07 Mbf
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum verbindt ruim 445.000 musea bezoekers per jaar met natuur en cultuur, om samen een mooiere wereld te maken.

Stichting Texels Museum in actie.

🎯

Non-profit

🌱

Duurzaamheid, natuur en milieu

💛

75 of meer teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • We ontvangen ruim 445.000 bezoekers per jaar (!) en bereiken daarnaast veel scholieren, studenten en toeristen met de buitenprogramma's.
  • Bij Ecomare kwamen de bezoekersaantallen in 2019 uit op 271.765. Op basis van het bezoekersaantal hoort Ecomare tot de grote musea.
  • Ecomare vangt jaarlijks tientallen zeehonden en zeevogels op met het doel de dieren weer terug naar hun leefomgeving te brengen.
  • In 2020 opende Ecomare de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
  • Ecomare en Museum Kaap Skil ontvangen jaarlijks schoolgroepen voor georganiseerd museumbezoek en voor buitenprogramma's.

Professionals over Stichting Texels Museum

Maurice 👐 Finance Advies

Maurice
Prima samenwerking door open en constructieve manier van communiceren. Grote organisatie die tijdens COVID-19 haar deuren moest sluiten en nu bezig is sterker uit deze crisis te komen

Cleo 👐 Kennissessie Zelfsturende teams

Cleo
Het was erg prettig samenwerken met Marion (Stichting Texels Museum). We hebben een goed gesprek gehad over samensturing en hoe dat voor onze organisatie er uit ziet en welk proces we daarin doorlopen hebben. De vragen die ze stelde hebben gemaakt dat we zelf ook weer scherper kijken naar wat we doen en hoe we dat vormgeven. Ik ben beschikbaar voor eventuele vervolgvragen en hoop dat STM met de input vooruit geholpen is.