56b2feb5-5741-4778-a0d2-67cf7495e324
Stichting Bont voor Dieren

Stichting Bont voor Dieren

We zetten ons in voor alle dieren in de bontindustrie. Deze industrie is ethisch onverantwoord en kenmerkt zich door dierenleed.

Stichting Bont voor Dieren in actie.

🎯

Non-profit

🦍

Dierenwelzijn

💛

4 tot 6 teamleden

⚡️

1 projecten online

Mijlpalen

Onze missie

Contact

 • Sinds begin 2021 is elke vorm van bontfokkerij verboden in Nederland.
 • In januari 2020 lanceerden wij de documentaire Bontgirl, in samenwerking met Videoland. Voormalig Dom Bontje Famke Louise heeft met eigen ogen kunnen zien hoe verschrikkelijk de bontindustrie is China is.
 • Begin 2019 heeft de Amsterdam Fashion Week besloten bontvrij te gaan, dit in navolging van Oslo, Helsinki en Londen.
 • Inmiddels hebben 23 landen wereldwijd een fokverbod ingesteld of zijn met de voorbereidingen bezig. Bont voor Dieren speelde hierin een belangrijke adviesrol. Noorwegen heeft in 2018 definitief besloten tot een bontfokverbod. In 2020 neemt Finland stappen tot een bontfokverbod.
 • In 2017 besluit modehuis Gucci na intensief overleg te stoppen met het gebruik van bont. Dit in navolging van Hugo Boss en Armani.
 • De Amsterdamse Hartenstraat is vanaf 2016 volledig bontvrij. Daarmee is de Hartenstraat de eerste officieel bontvrije winkelstraat van Europa.
 • In november 2015 werd door de rechter besloten dat het nertsenfokverbod van kracht bleef.
 • In september 2014 werd de eerste politieke stap gezet om het ernstige dierenleed van angorakonijnen tegen te gaan. Bont voor Dieren heeft actief gelobbyd en publiciteit gezocht om het dierenleed van de dieren in deze industrie onder de aandacht te brengen.
 • Veel kledingzaken stopten op verzoek van Bont voor Dieren met de verkoop van bont. Bijvoorbeeld WE, Supertrash, Zalando en Claudia Sträter. C&A en de Bijenkorf hadden vroeger grote bontafdelingen, ook zij zijn met de verkoop van bont gestopt.
 • In juli 2009 maakte een onderzoeksteam van Bont voor Dieren beelden van de zeehondenjacht in Namibië. De beelden van gingen de hele wereld over. Dit zette deze jacht internationaal op de kaart. Bont voor Dieren speelt een actieve rol in de internationale campagne voor een verbod op deze jacht.
 • In 2009 stelt de gehele EU (28 landen) een importverbod in op zeehondenproducten, met een uitzondering voor producten afkomstig van de zelfvoorzienende jacht door Inuit en andere inheemse bevolkingsgroepen.
 • In 2008 is het fokverbod voor vossen en chinchilla’s ingesteld.
 • In 2006 stellen Mexico en Kroatië een verbod in op import en export van zeehondenproducten.
 • Sinds 1986 voert Bont voor Dieren campagne tegen de commerciële zeehondenjacht. Het aantal gedode dieren neemt elk jaar verder af.

Professionals over Stichting Bont voor Dieren

Rene
Moranni gaat heel professioneel te werk. Fijn om met haar samen te werken. Ik kijk er op terug als een mooi leermoment voor mezelf.
Marit
Afgelopen weken heb ik me met veel plezier mogen inzetten voor de Stichting Bont voor Dieren op het gebied van strategisch communicatie advies. Een stichting met een mooie missie en gedreven mensen! Het was erg leuk en inspirerend om met Sandra, Danielle en Moranni samen te werken om de stichting verder te helpen bij het realiseren van hun doelstelling (een bontvrije wereld). Het team zat vol goede ideeën en enthousiasme en ik kijk terug op een geslaagde samenwerking!
Lisanne
Het was fijn samenwerken! Ze hadden een duidelijke opdracht, waardoor ik ze goed van advies kon voorzien.
Michiel
Ik vond het leuk om weer eens een audit te doen en ook nog eens voor een organisatie dien ik vrij goed ken en waar ik ook 100% achter sta. Het waren 2 aardige gesprekken en ik hoop dat ze wat aan mijn input hebben gehad.

Openstaande projecten

Ben of ken jij de professional die ze gaat helpen?