Nederlandse Brandwonden Stichting-photo (1)
Nederlandse Brandwonden Stichting

Nederlandse Brandwonden Stichting

Als Nederlandse Brandwonden Stichting willen we brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken.

Nederlandse Brandwonden Stichting in actie.

🎯

Non-profit

🌏

Slachtofferhulp

💛

26 tot 75 teamleden

⚡️

1 projecten online

Dean collectegezicht 2022
Dean collectegezicht 2022
Verbandwisselkamer BWC Groning
Verbandwisselkamer BWC Groning
Preventie 0-4 nieuw boekje
Preventie 0-4 nieuw boekje

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • Ruim 60.000 vrijwilligers collecteerden om onze gezamenlijke doelen te bereiken. Ze brachten samen meer dan 2 miljoen Euro bij elkaar. Onze vaste gevers gaven in 2021 meer dan ooit.
  • Samen met online platforms voor jonge moeders bereikten we 2.4 miljoen ouders hoe zij brandwonden bij hun kindje kunnen voorkomen.
  • Met de Brandweer gaven we veel mensen een ‘op maat’ brandveiligheidsadvies. Alleen al via www.rookmelders.nl bereikten we zo’n 2.6 miljoen unieke personen.
  • Met negen Europese partners legden we, met Europese statistiek rond woningbranden, een basis voor Europees veiligheidsbeleid.
  • De projecten BORN, Nazorgportal en de registratie R3 zijn nu mede basis om de drie brandwondencentra te ondersteunen om een Waardegedreven zorgstructuur te ontwikkelen.
  • De vernieuwde Richtlijn eerste hulp en verwijzing is in 2021 geïmplementeerd. Met Defensie en een team vanuit de drie brandwondencentra konden we 129 artsen en 40 verpleegkundigen opleiden.
  • De Opleiding Brandwonden Verpleegkunde is van de drie brandwondencentra. Wij mochten hen organisatorisch ondersteunen om deze goed op te zetten. In maart 2021 is deze Verpleegkundige opleiding erkend door het College Zorg Opleidingen (CZO) én geaccrediteerd als CZO Flex level opleiding in het acute cluster.
  • Samen met de Vereniging van Mensen met Brandwonden konden we veel betekenen voor lotgenotencontact en het geven van de juiste informatie aan patiënten met brandwonden. Tijdens de Landelijke Brandwondendag konden we elkaar, ondanks de Coronapandemie, ontmoeten.
  • Vijf onderzoeksprojecten werden door de onderzoekers afgerond en we begeleiden 26 onderzoekers/groepen met lopende onderzoeksprojecten. Er zijn vier nieuwe onderzoeksprojecten gestart.
  • Drie promovendi verdedigden hun proefschrift in 2021. Zij gaven met hun werk inzicht in de uitkomsten van nieuwe behandelmethoden en het tegengaan van bacteriële infecties

Professionals over Nederlandse Brandwonden Stichting

Coen 👐 Fotoshoot

a6a75c42-7a79-4376-bb78-26a357da947e
💛
rating-stars

"Heel leuk team om mee te werken. Praktisch, Realistisch, Goed georganiseerd en gezellig! "

Coen

Openstaande projecten

Ben of ken jij de professional die ze gaat helpen?