4a1124ac-04ea-4efd-8cc3-4aa87635f976
Defence for Children

Defence for Children

Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis van het VN-Kinderrechtenverdrag. We doen dit door middel van individuele rechtshulp, studie en onderzoek, lobby en beleidsbeïnvloeding, training en scholing en door actie te voeren. Al onze werkzaamheden hebben tot doel het versterken van de positie van kinderen.

Defence for Children in actie.

🎯

Non-profit

🕊

Mensenrechten

💛

26 tot 75 teamleden

Mijlpalen

Onze missie

Contact

  • Op de Kinderrechtenhelpdesk die in 2019 juridisch advies geeft in 1.457 zaken waarin kinderrechten in het geding zijn. Dit is een flinke stijging (ruim 19%) ten opzichte van 2018.
  • Op de jongerenambassadeurs die als pleitbezorgers spreken met de staatssecretarissen en ministers om de situatie van kinderen in het recht te verbeteren.
  • Op de toegenomen aandacht in de politiek en in het strafrecht voor het waarborgen van een kindvriendelijke verhoor voor minderjarige slachtoffers in zedenzaken.
  • Op de doorbraak in het Kinderpardon: coalitiepartijen bereiken een akkoord. Er mogen honderden kinderen, die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, blijven. Hiermee komt een einde aan onzekerheid en stress.
  • Op de doorbraak in de zaak tegen de staat Sierra Leone bij het Hof van Justitie van de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten. Er wordt bepaald dat zwangere schoolgaande meisjes niet meer geweigerd mogen worden op school.
  • Op de Mexicaanse overheid die zich tijdens het internationaal Forum, ten overstaan van het Mexicaanse bedrijfsleven, de Nederlandse ambassade en andere missies officieel verplicht meer te doen tegen seksuele uitbuiting van kinderen in toerisme.
  • Op de enthousiaste en bevlogen medewerkers van Defence for Children, die volhardend het verschil willen maken voor elk kind dat met een kinderrechtenschending te maken heeft.

Professionals over Defence for Children

Roemer 👐 Facebook Ads campagne

💛
rating-stars

"Tirsa en Celine waren enthousiast over nieuwe ideeën, zorgden voor de juiste content en waren fijn om mee te werken en samen hebben we een mooie campagne kunnen neerzetten!"

Roemer