Jan Willem Van Braak B8QNAL5P0E Unsplash

Video

Organisatie in het kort

Rouwplek.nl biedt een community aan een vergeten groep rouwenden: broer en zus. We willen een plek zijn waar je troost vindt en kunt geven.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Slachtofferhulp

Project details

⏱️

15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Jouw filmische beelden passen perfect bij de sfeer van rouwplek.nl: sereen, rustig, vertrouwen, troost. De film heeft impact, en nodigt kijker uit om te delen in de community en daar verhaal te doen. Delen = helen.

Annelies Ribbink

Annelies Ribbink

Rouwplek.nl voor broer en zus

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Rouwplek.nl is een persoonlijke site/community. Het gaat om mensen die verdriet hebben over het overlijden van een broer of zus. Deze mensen wil ik verbinden, zodat ze troost kunnen vinden of bieden aan elkaar. Daarbij hoort een pure video, om te laten zien waarom ik deze community heb gestart (als 'ervaringsdeskundige'). Ik wil mezelf laten zien en eigen ervaring vertellen.

Wat hebben we nodig?

  • Een video waarin ik mijn verhaal vertel, welkomstboodschap inspreek, uitleg geef van community/rouwplek en uitnodig om lid te worden.
  • Edit van deze video teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website en social media).
  • Video edit met een korte variant om ook voor social media te gebruiken.
  • Het werkbestand, zodat we in de toekomst aanpassingen kunnen doorvoeren.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een cameraman/vrouw die een bedrijfsfilmpje kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur. Pre: iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

📹 Video opname
🎬 Editen

Wat hebben we al?

  • Doelgroep die we willen bereiken.
  • Ik doe graag alles in overleg met jou en pas me aan naar jouw locatie etc!
  • Voorbeeld: zie https://www.youtube.com/watch?v=4Pn3y7S5FAw. Zo dramatisch hoeft het niet, maar hier zie je wat ik bedoel met 1 locatie, 1 persoon van diverse kanten gefilmd. Deze video heeft enorme impact door wat Billy Bob Thorton zegt. Zijn rake woorden. Zoiets wil ik ook, maar dan luchtiger qua sfeer. Gaat om aanbieden van troost, van hulp aan rouwende broer/zus.
Rouwplek.nl voor broer en zus

De missie van Rouwplek.nl voor broer en zus.

🙂Welzijn
🌱 Start-up fase
📍Halle

(H)erkenning geven aan het gemis van een broer of zus. Broers en zussen worden vaak overgeslagen door de omgeving, omdat de aandacht uit gaat naar de partner van de overleden broer/zus, de kinderen, of de ouders wanneer die nog leven. Onbewust is er weinig oog voor het verdriet als achtergebleven broer of zus. Kijk maar eens wat er op de gemiddelde grafsteen staat. Geen broer of zus.

Lees meer

Professionals over Rouwplek.nl voor broer en zus

Roeland
De positieve omgang met Annelies en de betrokkenheid die je voelt van haar bij het onderwerp gaf mij het gevoel dat ik onderdeel was van een mooi en belangrijk project. Een persoonlijk project ook, waar het voor mij een eer was om een bijdrage aan te kunnen leveren. Op strategisch gebied over communicatie praten is altijd lastig en minder concreet. Maar heb wel het gevoel dat ik Annelies weer een stap verder heb kunnen brengen in het verhaal van Rouwplek.