Towfiqu Barbhuiya Nwiexscqxdm Unsplash

Persbericht schrijven

Organisatie in het kort

Maculadegeneratie is een ingrijpende oogziekte waarbij het gezichtsvermogen steeds verder achteruitgaat en het is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Wij staan voor patiënten klaar en bieden hen steun, maken zorg toegankelijk en onderzoek mogelijk.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Welzijn
💛 Diversiteit en inclusiviteit
💛 Wetenschap en onderzoek

Project details

⏱️

6-12 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-3 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
🚀

We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

apostrophe-beginning

Met jouw persbericht worden we bekender wat ervoor zorgt dat we geld kunnen ophalen voor meer onderzoek, om onze missie 'Macula de wereld uit' te realiseren.

Heleen wilke

Heleen wilke

MaculaVereniging

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

In juni is ''De maand van de Macula'', waar we om bekendheid vragen voor deze ingrijpende oogziekte. We organiseren die maand heel wat toffe activiteiten. Voor de publiciteit van deze maand hebben we jouw hulp nodig voor het schrijven van een aantal PR-berichten, die we kunnen verspreiden onder de stakeholders. Heb jij een oogje op dit project? Dan hopen we je inschrijving snel te zien!

Wat hebben we nodig?

  • Het bedenken en uitwerken van 1 tot 3 aansprekende PR berichten voor relevante media platforms, uitgewerkt in content die in lijn ligt met onze merk indentiteit en communicatiedoelstellingen.
  • Praktische tips bij het verspreiden en versturen van de PR berichten, zoals: bereiken mediaredacties, mogelijke platformen, contact leggen.
  • Wij staan erg open voor creatieve ideeën en advies.

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een copywriter of communicatie specialist die 1 tot 3 aansprekende artikelen kan bedenken en uitwerken, die we kunnen gebruiken om publiciteitsaandacht te trekken.

✍️ Copywriting

Wat hebben we al?

  • Missie, visie en waarden.
  • Doelgroepomschrijving.
  • Globale content richting(en).
MaculaVereniging
MaculaVereniging

De missie van MaculaVereniging .

🙂Welzijn
🌿 Groeiende fase
📍Haarlem

Maculadegeneratie is de belangrijkste oorzaak van slechtziendheid in Nederland. Het gezichtsvermogen gaat steeds verder achteruit, wat veel impact heeft op de levenskwaliteit van de patiënten. In veruit de meeste gevallen is er medisch nog weinig tot niets te doen aan het degeneratieproces. Voor degene met MD en hun omgeving is het daarom belangrijk te leren omgaan met de beperking van het gezichtsvermogen. MaculaVereniging biedt steun en perspectief voor deze mensen. Ze kunnen bij ons terecht voor vragen, om hun verhaal te delen en om informatie te vinden op onze website. Daarnaast vergroten we de bekendheid, maken we onderzoek mogelijk ism MaculaFonds en zorgen we voor toegankelijke zorg.

Lees meer