54a19fe2-e66e-48a5-b2a1-4b734c8c07fc

Video

Organisatie in het kort

Educatie door peer support is de missing link in de behandeling van type 1 diabetes. Wij zijn de praktijk naast het product en behandeling.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Educatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

15-25 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 2-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Jij kan letterlijk gezicht geven aan een onzichtbare ziekte, dat draagt bij aan onze missie: een betere kwaliteit van elk leven met type 1 diabetes.

Cas de Heus

Cas de Heus

Diabetes+

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Op 16 april a.s. is er in elke provincie tegelijkertijd een Event van Diabetes+ om mensen met type 1 diabetes lokaal met elkaar te verbinden. Met een videorapportage geven we gezicht aan een onzichtbare ziekte. We leggen de kracht van peer support vast, laten de gemêleerde groep zien en brengen de meerwaarde in beeld voor anderen met type 1 of mensen die ermee in aanraking zijn om laagdrempelig aan te haken bij volgende landelijke of regionale bijeenkomsten. Doelgroep: mensen met type 1 diabetes en hun naasten. In elke provincie kan de video worden gemaakt met voorkeur voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Brabant vanwege de hoge opkomst.

Wat hebben we nodig?

  • Een video-opname van een event van Diabetes+.
  • Een video edit van deze beelden, teruggebracht naar 1 tot 3 minuten, die we kunnen gebruiken voor externe communicatie (zoals op de website, in een powerpoint presentatie en/of social media).
  • In overleg: het vastleggen van korte interviews met bezoekers en of de organisators van het event.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een cameraman/vrouw die een bedrijfsfilmpje kan maken en editen. Benodigd: eigen camera apparatuur. Pre: iemand die mee kan denken met het (creatieve) script.

📹 Video opname
🎬 Editen

Wat hebben we al?

  • Doelgroep die we willen bereiken.
  • Locaties: strandtent de Haven van Zandvoort in Zandvoort (Noord-Holland), Buitengoed de Uylenburg in Delfgauw (Zuid-Holland), Het Boscafe in Oisterwijk (Brabant)
  • Datum zondag 16 april van 10-12:00 uur.
Diabetes+
Diabetes+

De missie van Diabetes+.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
🌿 Groeiende fase
📍Berkel en Rodenrijs

Stichting Diabetes+ zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en voor iedereen eromheen. Of je nu partner, ouder, kind, vriend(in), sportmaatje, behandelaar of werkgever bent van iemand met type 1. Of je ermee in aanraking bent óf nog komt. Los van leeftijd, gender, afkomst, behoefte of knowhow. Het beste uit een leven met type 1 halen, dat is onze missie!

Lees meer