893e5a0e-7ba2-4f6e-95d4-710dc1288b46

Infographic

Organisatie in het kort

Educatie door peer support is de missing link in de behandeling van type 1 diabetes. Wij zijn de praktijk naast het product en behandeling.

Lees meer

Impact thema’s

💛 Gezondheid en ziektebestrijding
💛 Educatie
💛 Welzijn

Project details

⏱️

20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.
🗓️

Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.
📍

Op locatie en/of vanuit huis

🚀

We kunnen direct starten

apostrophe-beginning

Geef gezicht aan onze onzichtbare ziekte door materie uit een leven met type 1 begrijpbaar uit te beelden voor iedereen die er mee te maken heeft, los van leeftijd, afkomst, knowhow of behoefte.

Cas de Heus

Cas de Heus

Diabetes+

Projectomschrijving

Waarom we dit project starten?

Er zijn veel onderzoeken gedaan of lopend. En zelf weten we wat het hebben van type 1 diabetes elke dag inhoudt. We willen onderzoeksresultaten in begrijpbare beelden aan onze achterban kunnen teruggeven en kunnen gebruiken voor onze jaarverslagen en meer. 'Complexe' gegevens vertaald naar begrijpbare beeld. Dat iedereen kan begrijpen, daar draait het om. Voor bewustwording. Om terug te geven wat onderzoek heeft opgeleverd. Eye-openers. Om te delen. Om te begrijpen. Voor je omgeving. Voor jou. Voor (h)erkenning. Voor inspiratie. Voor iemands leven met type 1. Voor iedereen die er meer van zou moeten weten. Gezicht geven aan een onzichtbare ziekte.

Wat hebben we nodig?

  • Iemand met wie we kunnen sparren over de inhoud en die nieuwe ideeën kan aandragen. We staan erg open voor nieuwe invalshoeken.
  • Een opgeleverde infographic voor zowel online als offline gebruik, opgeleverd in verschillende formaten en bestandstypes, waarmee we op een creatieve manier onze impact zichtbaar kunnen maken.

Onze ervaring met soortgelijke projecten: Ik weet hier een beetje wat van af

🙋‍♂️ Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Een creatieve designer die een infographic kan ontwerpen. Pre: iemand die mee kan denken over de creatieve invulling en inhoud.

🎨 Grafisch Design
✏️ Illustratie

Wat hebben we al?

  • Feiten, weetjes & content voor infographic.
  • Huisstijl (met elementen als logo, kleuren, lettertypes).
  • Doelgroepomschrijving: type 1 diabetes kent geen onderscheid, wij dus ook niet: de doelgroep is dan ook enorm gemêleerd
Diabetes+
Diabetes+

De missie van Diabetes+.

👩‍⚕️Gezondheid en ziektebestrijding
🌿 Groeiende fase
📍Berkel en Rodenrijs

Stichting Diabetes+ zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met type 1 diabetes en voor iedereen eromheen. Of je nu partner, ouder, kind, vriend(in), sportmaatje, behandelaar of werkgever bent van iemand met type 1. Of je ermee in aanraking bent óf nog komt. Los van leeftijd, gender, afkomst, behoefte of knowhow. Het beste uit een leven met type 1 halen, dat is onze missie!

Lees meer