Stage Content writer

Kom jij ons team versterken?

De stage

Over ons

Wij helpen goede doelen meer impact maken. We versnellen hun missie en versterken hun team. Via ons platform kunnen talentvolle vakmensen hun skills doneren aan toffe goede doelen & initiatieven.

Dit doen we ondertussen met bijna 1500 experts binnen o.a. online marketing, communicatie, professionalisering, strategie, social media, data & analyse, HR, content creatie en design.

Wij zijn een sociale tech-startup, een marktplaats voor goed doen, waar vraagstukken worden gematcht aan de juiste professionals. Een klein team met grote plannen, die dag-in-dag-uit proberen deze wereld net wat mooier te maken dan gisteren. 

 

Over de stage. 

Goed doen werkt aanstekelijk. Daarom zetten we in op toffe socials, een leuke content en community. Inspirerende verhalen van andere professionals die hun skills hebben gedoneerd. Leuke matches die gemaakt zijn. Mooie mijlpalen die wij als startup halen. Nieuwe goede doelen die onze club zijn gejoined. Dit alles verpakt in een leuk & creatief jasje. Samen met jou gaan we, via onze eigen kanalen, vrijwilligerswerk hip maken en mensen aansporen vrijwilligerswerk te doen met hun kennis en kunde. Hoe dit er concreet uitziet:

 • Je wordt onderdeel van ons marketing-communicatie team. Het is een stage met veel verantwoordelijkheid. In andere woorden: je bent een teamlid, geen stagiaire. Je mening wordt serieus geworden, net als die van anderen. 
 • Stiekem ben je nog wel een stagiaire want de dingen die je bij ons wilt leren staan centraal ;) Je mag nieuwe dingen uitproberen. Fouten maken. En vooral: ervan leren. 
 • Je gaat op zoek naar vette verhalen van en uit de community. Deze vertaal je naar toffe social media posts, blogs, nieuwsbrieven, etc. 
 • Je gaat helpen met het opzetten van de community (online en offline events). Denk aan inspiratie avonden, meet-ups, webinars, etc. 
 • Je gaat dagelijks in gesprek met professionals om hun skills te koppelen aan goede doelen en hun wensen. Jij helpt ‘the match(es) made in heaven’ te realiseren. 
 • Kortom, veel te doen. Veel verantwoordelijkheid en veel lol. 

 

Functie eisen

In de wereld van een start-up wordt veel zelfstandigheid gevraagd. We willen dat je zelfsturend bent, durft mee te denken, en zo hier en daar die extra stap neemt. In andere woorden: je vindt het wel tof om verantwoordelijkheid te krijgen. Dat is het qua mindset, maar wat dan qua skills en persoonlijkheid?

 • Adrem, eerlijk en sympathiek. Leuk eigenwijs zegmaar. 
 • Zo’n type mens die zegt “Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan.”
 • Sterk met copy en creatief denken. In andere woorden: je kan leuke dingen bedenken en lekker schrijven. Goes without saying, maar in correct Nederlands, zonder vouwtjes. 
 • Pre: als je weleens eerder ergens de social media media hebt gedaan of onderdeel was van een MarCom team. 
 • Kan werken met een kater, if needed. 

 

Commitment en details

Start: September tot februari. 

Duur: 6 (of 8 maanden als je graag al in de zomer wilt starten)

Vorm: Fulltime meewerkstage. 

Werk: remote en op kantoor in Utrecht (post corona).

Stagevergoeding: marktconform.

 

Wat extra feitjes over DNG

-  Als je naar kantoor komt: lekkere lunches. Veelal gezond, maar we bouwen ook kecke tosti’s.

-  Een plek om met skills impact te maken binnen de goede doelen wereld. 

-  Een proeftuin om je eigen skillset verder te ontwikkelen. 

-  Veel vakmensen die weten wat ze doen (lees: veel leren).

-  Een plek waar jij ons ook wat mag leren. Jouw mening doet er dus toe ;)

-  Vrijmibo’s die uit de hand lopen. Tip: kom niet met de auto. 

-  Een toffe plek bij een startup die over een paar jaar de leukste werkgever van Europa is.

-  Een gezellig team vol creatievelingen met ondertussen een woordenboek: De Gele van Dale. Inlezen is aangeraden ;)

Lijkt dit je wat?

Mooi. We zijn namelijk opzoek naar deze persoon ;) 

PS. We nog een andere stageplek (design), mocht je iemand kennen.

Solliciteer hier!

PS. We zoeken ook nog een andere stagiaire: stage (Multi-media design). Mocht je iemand kennen. 

Ons team.

Wij willen vooruit. Niet achteruit. Deze vooruitgang ontstaat alleen wanneer goede intenties elkaar vinden. In andere woorden: de vakmensen en de impactmakers. Daarom brengen wij ze opgewekt samen. Wij stellen mensen die de wereld kunnen veranderen in staat om dit samen te doen. 

Behind the scenes. 📽️

Deadlines met een wijntje. Kerstdiners met rendang. Saaie kantoorartikelen met kadoverpakking. Iets met zelf de slingers ophangen.

Meer over onze teamleden.

⚡️ Kortom. Er is iets gaande. ⚡️

Wij merken het aan alles. We begonnen ooit als een klein groepje creatievelingen die de nutteloze uren van een digital agency terug ging geven aan de maatschappij. Ondertussen hebben we onze banen opgezegd, een kantoortje gescoord en een groep vakidioten gevonden die ook in onze missie geloven. Het resultaat van dit experiment is De Nieuwe Gevers. We hebben de ambitie om hét Purpose in Practice platform van Europa te worden. Geen tijd te verliezen dus.