Perry Grone Lblgffladry Unsplash

Website maand voor vrijwilligers

Project details

💒 Vrijwilligerscentrale Utrecht

Organisatie in het kort

We zorgen ervoor dat vrijwilligers aan de slag gaan bij organisaties, dat zij zich d.m.v. workshops en trainingen kunnen ontwikkelen, en dat organisaties goed zijn toegerust om me vrijwilligers te werken. Daarnaast zetten we vrijwilligerswerk continu op de kaart in Utrecht!

  • Welzijn
  • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

1. Kan UX en/of Copy advies geven om een website te verbeteren + 2. Hand-on mentaliteit om deze verbetering in Wordpress door te voeren (bijv via: tekst, opbouw, iconen, etc) .

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 8 tot 16 uur, binnen 2 tot 4 weken. Op locatie en/of vanaf huis.

Met een goed vormgegeven en functionele website kunnen we alle Utrechtse vrijwilligers in het zonnetje zetten én dragen we bij aan een positief imago van vrijwilligerswerk!
Geschreven door Marthe Kolman van Vrijwilligerscentrale Utrecht

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben.
Waarom is dit project van waarde.

In opdracht van de Gemeente Utrecht organiseren we in december een waarderingsmaand om alle Utrechtse vrijwilligers te kunnen bedanken voor hun inzet. Er is een webshop ontwikkeld waarmee we diverse acties kunnen aanbieden. Ook willen we graag d.m.v. storytelling laten zien wat vrijwilligerswerk voor mensen kan betekenen. Utrechtbedankt.nl zal in december druk bezocht worden. Het is ons visitekaartje en we willen daarom heel graag een mooi vormgegeven, functionele website!

Goed om te weten. 

De site is vorig jaar gebouwd door een student en is vervolgens ingericht voor diverse doeleinden. Nu willen we de actie (webshop) centraal stellen op de pagina. 

De opdrachtnemer kan de opdracht vanuit huis doen, maar is ook welkom om op ons kantoor te werken. We hebben heerlijke koffie (mét opgeklopte melk)!

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Vrijwilligerscentrale Utrecht
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
3514 AN Utrecht
vcutrecht.nl
Marthe  Kolman
Marthe Kolman Adviseur vrijwillige inzet

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).
De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Waar ze trots op zijn

  • We hebben een vacaturebank met continu meer dan 700 vacatures bij organisaties door heel de stad.
  • We hebben een hele gave app ontwikkeld (Vinder) om vrijwilligers aan organisaties te koppelen.
  • We reiken jaarlijks de vrijwilligerstrofee uit tijdens een waarderingsdiner voor 500 Utrechtse vrijwilligers.