Buurtbuik Copyright Janus Van Den Eijnden 29

Logo & Huisstijl design

Project details

💒 Voor je Buurt

🛠️ Grafisch design

⏱️ 20-40 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-7 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Samen met partners als KWF Kankerbestrijding en RegioBank zetten wij programma's op voor 100+ lokale initiatieven die het verschil maken tegen eenzaamheid, voor meer natuur of een gezelligere buurt.

 • Welzijn
 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een grafisch designer die een logo en huisstijl kan ontwerpen die goed aansluiten bij de missie, visie en waarden van een organisatie. Pre: een portfolio met soortgelijke projecten (logo’s en huisstijlen).

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Bij onze rebranding hoort naast een nieuwe naam ook een nieuwe huisstijl en logo; daarmee help jij ons om krachtiger uit te stralen waar we voor staan, zodat we meer partners vinden die met ons maatschappelijke initiatieven kunnen aanjagen.
Geschreven door Corine Leunge van Voor je Buurt

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

We hebben grote stappen gezet in de doorontwikkeling van onze sociaal onderneming de afgelopen 2 jaar. Wij zijn door deze ontwikkeling bezig met een rebranding waardoor het beter bij ons past. Binnenkort hebben wij een nieuwe naam, en nu hebben we nog een nieuwe huisstijl en logo nodig! Doneer jij je skills aan ons?

Wat hebben we nodig?

 • Hulp met het articuleren van onze merkidentiteit (kernwaardes, doelen, etc).
 • Een logo dat in lijn ligt met onze merkidentiteit, kant-en-klaar opgeleverd zodat we het direct kunnen inzetten.
 • Huisstijl document (met daarin elementen als logo, kleurgebruik, lettertypes, etc) voor intern gebruik en samenwerkingen met externe partijen.
 • Aansluitende huisstijl-materialen: visitekaartje, format voor onze keynotepresentaties en omslagfoto voor social media.

Wat hebben we al?

 • Missie en visie.
 • Voorbeelden van logo’s en huisstijlen die we mooi vinden.
 • Oude huisstijl (logo, kleuren, lettertypes).
 • Doelgroepomschrijving.
Voor je Buurt
Voor je Buurt
Kaap Hoorndreef 66
3563AW Utrecht
voorjebuurt.nl
Corine Leunge
Corine LeungeAdviseur en business developer

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Voor je Buurt wil iedereen in staat stellen om mensen, geld en hulp te mobiliseren om een goed initiatief te realiseren. Daarvoor begeleiden en trainen we initiatiefnemers met het opzetten van een campagne. Zo hebben we de afgelopen jaren bijgedragen aan de realisatie van meer dan 2000 voedselbossen, buurtfestivals, sociale ondernemingen en andere mooie bottom-up projecten op een van onze 12 verschillende platforms (naast voorjebuurt.nl o.a, voorjestadsie.nl en voordeouderen.nl). We werken in opdracht van zo’n 40 overheden, NGO’s, fondsen en bedrijven in Nederland, België en de rest van de wereld (via onepercentclub.com). We adviseren en begeleiden hen met slim inzetten van subsidie, en het versterken van initiatieven. Voor je Buurt is als stichting in 2012 opgericht en heeft een team van 6 medewerkers en 2 stagiaires.

Waar ze trots op zijn

 • Onze aanpak en begeleiding werkt voor bijna iedereen met een goed initiatief: van een 80-jarige, tot een West-Vlaming of een hippe student.
 • We hebben een duurzaam verdienmodel waardoor we met onze partners elk jaar meer initiatieven mogelijk kunnen maken.