a2e976ed-211e-4867-b5ff-f8b2aa1f075b (2)

Kennissessie Customer Journeys & Persona's

Project details

💒 United by Music

🛠️ UX

⏱️ 1-4 uur in totaal

💻 In een videocall of op locatie (geen voorkeur).

Organisatie in het kort

Het organiseren van succes voor mensen met een beperking. Men heeft een perspectief om voor te werken. Muziek verbindt en maakt ons gelijk.

  • Kunst en cultuur
  • Diversiteit en inclusiviteit

Profiel vrijwilliger

Een UX specialist met aantoonbare ervaring binnen het betreffende vakgebied. Instaat zijn of haar kennis over te brengen in een workshop of presentatie vorm. Pre: ervaring met het faciliteren van workshops en/of presenteren voor groepen.

Start: Wanneer de professional aangeeft te kunnen starten (binnen 2 maanden).

Help bij onze zoektocht naar muzikaal talent met een verstandelijke beperking en een aantal vrijwilligers voor onze organisatie.
Geschreven door Joris van Wijngaarden van United by Music

Project­omschrijving

Ons huidige kennisniveau.

Voor de persona's hebben we in inmiddels een document beschikbaar waar een tiental persona's in beschreven staan. We hebben veel kennis en ervaring met mensen met een beperking en weten alle ins en outs die we tegen komen met oefenen en optreden. Ook hebben we een ruim aantal vrijwilligers met veel ervaring. We beschikken over veel documenten en beeldmateriaal en hebben veel ervaring met de doelgroep (mensen met een verstandelijke beperking).

De inhoud van de sessie.

  • Wat is een Customer Journey Map en wat kan het betekenen voor je organisatie?
  • Wat zijn handige toolkits, templates en/of methodieken om zelf met een Customer Journey Map aan de slag te gaan?
  • Hoe start ik als organisatie met Customer Journey Mapping?
  • We hebben een persona's document beschikbaar waar een tiental persona in beeld worden gebracht. Graag zoek ik hier feedback op.

Wat extra van waarde zou zijn.

  • Ik zou het fijn vinden om achteraf nog 30 minuten 1-op-1 te zitten voor eventuele vragen of opstarthulp.

Waarom is het van waarde?

Wij willen graag een band kunnen vormen van 12 personen met een verstandelijke beperking en 5-6 nieuwe vrijwilligers. Vraag echter is hoe komen we in beeld bij kandidaten voor zowel het muziek maken als vrijwilligers. Mensen zijn verstopt, hebben angst voor social media, veel kunnen niet lezen, zorgorganisaties bieden weinig hulp ivm o.a. AVG.

United by Music
United by Music
Prof Lorentzlaan 29
3362 SC Sliedrecht
United by Music
Joris van Wijngaarden
Joris van Wijngaarden

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

United by Music leidt muzikale talenten met een verstandelijke of mentale beperking op en zorgt dat ze kunnen optreden voor een live-publiek. We praten over het maken van goede muziek en niet over de beperkingen. We bieden talentontwikkeling door professionals. Naast een ondersteunend "office" leunt de stichting op vrijwilligers. We opereren zelfstandig en kennen buiten de beperking geen grenzen.

Waar ze trots op zijn

  • Inmiddels hebben we 4 bands binnen Nederland met zo'n 40 muzikanten met een beperking. We hebben in de afgelopen 14 jaar ruim 600 keer opgetreden in binnen- en buitenland. Inmiddels zijn in USA, Noorwegen en Roemenie ook United by Music stichtingen opgericht. Het jaarlijkse Benefiet Gala met 6 avonden shows en diners vormen het jaarlijks hoogtepunt. De zoektocht naar nieuw talent gaat door !!