IMG 16282
🌱 Ik wil helpen

User Experience Coach

Project details

💒 Takecarebnb

🛠️ UX

⏱️ 8-12 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 8-12 weken

Organisatie in het kort

Wanneer mensen met elkaar in contact komen, verdwijnt angst en ontstaat wederzijds begrip. Samen leren door logeren!

  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een UX-Professional met ervaring binnen het vakgebied en kan kennis op een heldere manier overdragen. Heeft bij voorkeur eerder mensen begeleid met hun groei (bijvoorbeeld juniors en/of mediors).

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
We missen de expertise om onze website en funnels beter in te richten, help jij ons dit verbeteren om meer statushouders kennis te laten maken met de Nederlandse samenleving?
Geschreven door Lilly Wiggers van Takecarebnb

Project­omschrijving

Goed om te melden.

Takecarebnb is flink aan het groeien. Om statushouders en Nederlandse gastgezinnen te matchen, vragen wij deze groepen inschrijfformulieren in te vullen via onze website. Uiteraard is het voor ons belangrijk dat deze makkelijk te gebruiken is, en dat de site goed gericht is op onze doelgroepen. Hier lopen we tegen een aantal knelpunten aan, waar we jou kennis goed voor kunnen gebruiken. Als kleine organisatie willen we onze funnels begrijpen. We zijn dus nog aan het begin van dit project. Onze IT specialist, die heeft meer ervaring in dit vakgebied (6+ jaar).

Wat ik zou willen bereiken met de coach.

Waar ik binnen dit traject behoefte aan heb.

Hoe ik contact zou willen houden.

Lilly Wiggers
Lilly Wiggers
Takecarebnb
Takecarebnb
Witbolstraat 9b
1032LC Amsterdam
Takecarebnb
Lilly Wiggers
Lilly Wiggers

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Takecarebnb brengt statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen voor een vluchteling. Een statushouder is een vluchteling die een status heeft toegekend gekregen en in Nederland mag blijven. Totdat een huis gevonden is, blijft hij/zij wonen in een asielzoekerscentrum (AZC). Op dit moment wachten duizenden statushouders op een woning.

Waar ze trots op zijn

  • Sinds onze oprichting in 2015 is het ons gelukt om 425 mooie matches te maken tussen gastgezinnen en statushouders.
  • Huseyin uit Turkije logeerde in 2019 bij Marlies en Syste. Hij trouwde met Betül en het gastgezin mocht zelfs getuigen zijn bij hun huwelijk!
  • Tamim en Rahaf zijn de trotse bedenkers en ondernemers achter Daffee (First Date). Ze kwamen terecht bij Forward Incubator in Amsterdam, waar ze gestimuleerd werden om onze talenten en ideeën verder te ontwikkelen. Ze meldden ons aan bij Takecarebnb in de hoop om dichterbij Amsterdam te kunnen logeren en konden terecht bij Ruth, pal aan de Amstel. Inmiddels hebben ze al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Heineken Award voor het beste nieuwe business idee.
  • Gastouder Leon heeft vorige week gast Baraa leren schaatsen op natuurijs!
  • Er bestaat zelfs een Takecarebnbaby! Alireza en Sheida kwamen in huis bij Gerard en Riet in Landsmeer. Een huis voor ons stel kwam er maar niet. Er gingen drie maanden voorbij, zes, tien. Alireza en Sheida logeerde in totaal 16 maanden (!) bij Gerard en Riet. m. Niet lang daarna was Sheida zwanger. Na een loodzware bevalling waren Gerard en Riet deeersten die baby Liam in het ziekenhuis mochten bewonderen.

Professionals over Takecarebnb

Gino 👐 Wervingscampagne + uitwerking

Het was een fijne samenwerking en we hebben met elkaar wat moois weten neer te zetten. Ik wens ze veel goeds!