IMG 16282

Wervingscampagne + uitwerking

Project details

💒 Takecarebnb

🛠️ Grafisch design

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Enkel vanuit huis

Organisatie in het kort

Wanneer mensen met elkaar in contact komen, verdwijnt angst en ontstaat wederzijds begrip. Samen leren door logeren!

 • Diversiteit en inclusiviteit
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een ontwerper die kan helpen een creatieve campagne te bedenken en deze ook kan uitwerken met de bijhorende grafische uitingen. Denk aan social media posts of print uitingen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Met jouw expertise over campagnes kunnen meer statushouders tijdelijk logeren bij gastgezinnen, help jij ons om integratie te verbeteren?
Geschreven door Lilly Wiggers van Takecarebnb

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Statushouders in AZC's kunnen gebruik maken van de logeerregeling, waarbij ze max 3 maanden kunnen logeren bij een gastgezin in afwachting van een huis. Zo leren ze Nederlands en hun gemeente beter kennen. Er zijn genoeg statushouders die via ons willen logeren, maar we zijn altijd op zoek naar meer gastgezinnen. Daarom willen wij een wervingscampagne starten om meer gastgezinnen aan te trekken.

Wat hebben we nodig?

 • Een campagne concept dat past bij onze beschikbare middelen, merk en budget.
 • Een concept document dat het campagne concept bevat (met elementen als boodschap, verhaal, tagline, rationale, mock-ups etc).
 • Uitgewerkte designs (voor bijvoorbeeld een printuiting en een Social Media post) die klaar zijn voor gebruik.
 • Welke kanalen en soorten media zijn het meest effectief om onze doelgroepen te bereiken?

Wat hebben we al?

 • Budgettering
 • Huisstijl document (logo, kleuren en lettertypes)
 • Contacten voor realisatie van campagne (Bv: drukker)
Takecarebnb
Takecarebnb
Witbolstraat 9b
1032LC Amsterdam
Takecarebnb
Lilly Wiggers
Lilly Wiggers

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Takecarebnb brengt statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen voor een vluchteling. Een statushouder is een vluchteling die een status heeft toegekend gekregen en in Nederland mag blijven. Totdat een huis gevonden is, blijft hij/zij wonen in een asielzoekerscentrum (AZC). Op dit moment wachten duizenden statushouders op een woning.

Waar ze trots op zijn

 • Sinds onze oprichting in 2015 is het ons gelukt om 425 mooie matches te maken tussen gastgezinnen en statushouders.
 • Huseyin uit Turkije logeerde in 2019 bij Marlies en Syste. Hij trouwde met Betül en het gastgezin mocht zelfs getuigen zijn bij hun huwelijk!
 • Tamim en Rahaf zijn de trotse bedenkers en ondernemers achter Daffee (First Date). Ze kwamen terecht bij Forward Incubator in Amsterdam, waar ze gestimuleerd werden om onze talenten en ideeën verder te ontwikkelen. Ze meldden ons aan bij Takecarebnb in de hoop om dichterbij Amsterdam te kunnen logeren en konden terecht bij Ruth, pal aan de Amstel. Inmiddels hebben ze al meerdere prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Heineken Award voor het beste nieuwe business idee.
 • Gastouder Leon heeft vorige week gast Baraa leren schaatsen op natuurijs!
 • Er bestaat zelfs een Takecarebnbaby! Alireza en Sheida kwamen in huis bij Gerard en Riet in Landsmeer. Een huis voor ons stel kwam er maar niet. Er gingen drie maanden voorbij, zes, tien. Alireza en Sheida logeerde in totaal 16 maanden (!) bij Gerard en Riet. m. Niet lang daarna was Sheida zwanger. Na een loodzware bevalling waren Gerard en Riet deeersten die baby Liam in het ziekenhuis mochten bewonderen.