S0A8990

Video Edit

Project details

💒 Stichting VoorleesExpress

🛠️ Video

Organisatie in het kort

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die meedoen met de VoorleesExpress significant vooruit gaan op verhaalbegrip (een belangrijke voorspeller voor onderwijssucces) en dat ouders zelf ook meer gaan voorlezen.

  • Welzijn
  • Kind en gezin
  • Educatie

Profiel vrijwilliger

Een video editor die bestaande footage kan editen tot een montage. Bijvoorbeeld een korte sfeer video of verschillende korte snippets voor bv socials. Ervaring met programma's als Adobe Premiere.

Beschikbaarheid

12 tot 20 uur, binnen 2 tot 4 weken. Op locatie en/of vanaf huis.

Start: Vanaf de match

Dit project levert ons content op die we we in kunnen zetten om via social media vrijwilligers te werven en de naamsbekendheid van de VoorleesExpress te vergroten.
Geschreven door Anne Heinsbroek van Stichting VoorleesExpress

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben. 
Waarom is dit project van waarde.

We bereiken jaarlijks als bijna 6000 gezinnen, maar om nog meer gezinnen te bereiken hebben we nog meer vrijwilligers nodig. Daarom willen we meer inzetten op het werven van vrijwilligers en naar buiten laten zien wat de VoorleesExpress inhoudt en kan betekenen voor gezinnen en vrijwilligers. 

Deze wervende en inspirerende video’s kunnen daarin ondersteunen.

Goed om te weten. 

Het is belangrijk dat iemand creatief is en meedenkt over hoe de boodschap van de VoorleesExpress het best naar voren komt. Wij staan erg open voor eigen inbreng en ideeën.

 

Anne Heinsbroek
Anne HeinsbroekDirecteur

Meer weten?

Stichting VoorleesExpress
Stichting VoorleesExpress
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht
voorleesexpress.nl
Anne Heinsbroek
Anne HeinsbroekDirecteur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. De missie: Ieder kind dat opgroeit wordt thuis gestimuleerd in de taalontwikkeling, zodat het zijn/haar talent optimaal kan ontplooien.

De VoorleesExpress wordt uitgevoerd door lokale bibliotheken en welzijnsorganisaties. Stichting VoorleesExpress is de landelijke organisatie die hun ondersteunt en faciliteert en zorg draagt voor de doorontwikkeling, zichtbaarheid en onderbouwing van de VoorleesExpress.

Waar ze trots op zijn

  • We hebben sinds onze start in 2006 als meer dan 30.000 kinderen bereikt
  • We zijn van een Utrechts initiatief vanuit de wijk kanaleneiland uitgegroeid tot een groot landelijk netwerk van meer dan 400 locaties
  • Wij krijgen heel veel voor elkaar met weinig middelen en mankracht: de landelijke stichting runnen we met 1,7 fte :-)

Ken je iemand die past bij dit project?

Help dit goede doel een handje.