Vrouw Plant Boom Oeganda

Creatieve campagne + print/social uitwerking

Project details

💒 Trees for All

🛠️ Grafisch design

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

We planten bomen en beschermen bestaande bossen in Nederland en het buitenland. In ontwikkelingslanden werken we hierbij altijd samen met de lokale mensen. We zijn de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland via duurzame bosprojecten en de enige die daarbij voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Zo dragen we samen met onze partners en donateurs bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

 • Duurzaamheid, natuur en milieu

Profiel vrijwilliger

Een ontwerper die kan helpen een creatieve campagne te bedenken en deze ook kan uitwerken met de bijhorende grafische uitingen. Denk aan social media posts of print uitingen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Via Trees for All kun je een boom planten en je CO2-uitstoot compenseren. Lekker concreet. In 2020 willen een paar toffe campagne ideeën rondom deze onderwerpen gaan uitwerken, lanceren & testen. Help je ons mee?
Geschreven door Marchien Kampen van Trees for All

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In 2019 hebben we een contentstrategie opgesteld en voor het eerst gewerkt met een contentplanning. We maken gebruik van diverse social media kanalen: Instagram, LinkedIn, Facebook en Twitter (bereik per kanaal: 1.200 - 4.000), daarnaast versturen we zo'n 4x per jaar een nieuwsbrief naar 4.000 volgers. In juli 2019 is onze nieuwe website gelanceerd: www.treesforall.nl.

Via De Nieuwe Gevers zoeken we hulp bij het vernieuwen van onze contentstrategie (focus op Instagram en LinkedIn) en daarnaast hulp bij het maken van social media berichten. Aan ideeën ontbreekt het ons niet! De kunst is nu om een vervolgstrategie vast te stellen, keuzes te maken en content te ontwikkelen.

Eén van onze speerpunten dit jaar is het opzetten van een aantal (online) campagnes. Hiervoor hebben we de volgende ideeën: #TreeHug campagne Instagram (gestart 14 feb 2020), Crowdfunding specifiek bosproject, CO2 campagne richting zomervakantie, Fundraise event in de zomer, GreenFriday 27 november (pilot in 2019 gedaan, verder uitbouwen), Bomen planten in het najaar. Overige ideeën: Tegenhanger van #vliegschaamte = #guiltypleasure campagne, Iets met een CO2-budget. We zoeken een creatieve campagne specialist die met ons één van bovenstaande ideeën verder wilt uitwerken!

Wat hebben we nodig?

 • Een creatief concept campagne concept dat past bij onze beschikbare middelen, merk en budget.
 • Een concept document dat het campagne concept bevat (boodschap, verhaal, tagline, rationale, mock-ups etc).
 • Uitgewerkte design voor bijvoorbeeld een printuiting en een social media post.
 • Oplevering klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld drukklaar of op social media post formats.

Wat hebben we al?

 • Budgettering
 • Huisstijl document (logo, kleuren en lettertypes)
 • Contacten voor realisatie van campagne ( Bv: drukker)

Waarom is dit project van waarde?

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Trees for All wil ervoor zorgen dat er juist bos bijkomt. Hoe? We roepen iedere wereldburger op om elk jaar 2 bomen te planten: 1-2-Tree. Via een aantal (online) campagnes willen we meer Nederlanders bij ons werk betrekken om dit doel te bereiken!

Trees for All
Trees for All
Rotsoord 3a
3523 CL Utrecht
treesforall.nl
Marchien Kampen
Marchien KampenSr. communicatieadviseur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien hebben we wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Je kunt via ons een boom planten of je CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF keurmerk voor goede doelen en ANBI status.

www.treesforall.nl

Waar ze trots op zijn

 • Meer dan 5 miljoen bomen en struiken geplant wereldwijd
 • Super leuk, betrokken en gedreven team van +/- 10 professionals
 • Mooie projecten zowel in Nederland als in het buitenland (Costa Rica, Oeganda, Bolivia)
 • We hebben een grote achterban van > 250 bedrijvenpartners, zo’n 10.000 social media volgers, bijna 4.500 nieuwsbrief lezers en +/- 10.000 website bezoekers per maand
 • We zijn in korte tijd flink gegroeid en blijven ambitieus en heel ondernemend!