Vrouw Plant Boom Oeganda

Creatieve campagne + print/social uitwerking

Profiel vrijwilliger

Een ontwerper die kan helpen een creatieve campagne te bedenken en deze ook kan uitwerken met de bijhorende grafische uitingen. Denk aan social media posts of print uitingen.

Ervaring met:

  • Grafisch design
  • Creative concepting

Organisatie in het kort

We planten bomen en beschermen bestaande bossen in Nederland en het buitenland. In ontwikkelingslanden werken we hierbij altijd samen met de lokale mensen. We zijn de meest ervaren aanbieder van CO2-compensatie in Nederland via duurzame bosprojecten en de enige die daarbij voldoet aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk. Zo dragen we samen met onze partners en donateurs bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking.

  • Duurzaamheid, natuur en milieu

Project details

💒 Trees for All

⏱️ 20-30 uur in totaal

info-icon-hours
Dit is een indicatie van de project grootte. Wanneer en hoeveel uur per week is helemaal aan jou. Gemiddeld werken professionals 2 tot 4 uur per week aan een project.

🗓️ Verspreid over 3-5 weken

info-icon-weeks
De exacte duur kan korter of langer zijn o.b.v. wat jullie onderling afspreken, zodat het past bij jouw agenda. Organisaties weten dat professionals dit naast hun baan erbij doen.

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

🏁 We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Via Trees for All kun je een boom planten en je CO2-uitstoot compenseren. Lekker concreet. In 2020 willen een paar toffe campagne ideeën rondom deze onderwerpen gaan uitwerken, lanceren & testen. Help je ons mee?
Marchien Kampen
Geschreven door Marchien Kampen van Trees for All

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

In 2019 hebben we een contentstrategie opgesteld en voor het eerst gewerkt met een contentplanning. We maken gebruik van diverse social media kanalen: Instagram, LinkedIn, Facebook en Twitter (bereik per kanaal: 1.200 - 4.000), daarnaast versturen we zo'n 4x per jaar een nieuwsbrief naar 4.000 volgers. In juli 2019 is onze nieuwe website gelanceerd: www.treesforall.nl.

Via De Nieuwe Gevers zoeken we hulp bij het vernieuwen van onze contentstrategie (focus op Instagram en LinkedIn) en daarnaast hulp bij het maken van social media berichten. Aan ideeën ontbreekt het ons niet! De kunst is nu om een vervolgstrategie vast te stellen, keuzes te maken en content te ontwikkelen.

Eén van onze speerpunten dit jaar is het opzetten van een aantal (online) campagnes. Hiervoor hebben we de volgende ideeën: #TreeHug campagne Instagram (gestart 14 feb 2020), Crowdfunding specifiek bosproject, CO2 campagne richting zomervakantie, Fundraise event in de zomer, GreenFriday 27 november (pilot in 2019 gedaan, verder uitbouwen), Bomen planten in het najaar. Overige ideeën: Tegenhanger van #vliegschaamte = #guiltypleasure campagne, Iets met een CO2-budget. We zoeken een creatieve campagne specialist die met ons één van bovenstaande ideeën verder wilt uitwerken!

Wat hebben we nodig?

  • Een creatief concept campagne concept dat past bij onze beschikbare middelen, merk en budget.
  • Een concept document dat het campagne concept bevat (boodschap, verhaal, tagline, rationale, mock-ups etc).
  • Uitgewerkte design voor bijvoorbeeld een printuiting en een social media post.
  • Oplevering klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld drukklaar of op social media post formats.

💬 Heb je een vraag over dit project? Stel me gerust een vraag via de knop hieronder. Geheel vrijblijvend.

Wat hebben we al?

  • Budgettering
  • Huisstijl document (logo, kleuren en lettertypes)
  • Contacten voor realisatie van campagne ( Bv: drukker)

Waarom is dit project van waarde?

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Trees for All wil ervoor zorgen dat er juist bos bijkomt. Hoe? We roepen iedere wereldburger op om elk jaar 2 bomen te planten: 1-2-Tree. Via een aantal (online) campagnes willen we meer Nederlanders bij ons werk betrekken om dit doel te bereiken!

Project alert voor soortgelijke jobs

Ontvang direct de nieuwste projecten binnen jouw skills

Trees for All
Trees for All

De missie van Trees for All.

🌱Duurzaamheid, natuur en milieu
📍Utrecht

Stichting Trees for All is opgericht in 1999 en sindsdien hebben we wereldwijd al miljoenen bomen geplant in de strijd tegen klimaatverandering. Je kunt via ons een boom planten of je CO2-uitstoot compenseren via duurzame bosprojecten. Zo dragen we samen bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van de lokale bevolking. Trees for All heeft het CBF keurmerk voor goede doelen en ANBI status.

www.treesforall.nl

Lees meer