a6e26db9-092d-43cd-bc20-069e68939545 (2)

Campagne + print/social uitwerking

Project details

💒 Stichting Kind en ziekenhuis

🛠️ Grafisch design

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 2-5 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

 • Gezondheid en ziektebestrijding
 • Kind en gezin
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een ontwerper die kan helpen een creatieve campagne te bedenken en deze ook kan uitwerken met de bijhorende grafische uitingen. Denk aan social media posts of print uitingen.

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Kind & Ziekenhuis wil graag continu (blijven) samen met zorgprofessionals werken aan het verder ontwikkelen van kind- & gezinsgerichte zorg die voelbaar is en ervaren wordt in de praktijk. Onze Academy Ervaringsprofs Kindzorg is een belangrijke manier om dit te doen. De zorg aan kinderen en hun gezin wordt zo nóg beter met minder angst en stress!
Geschreven door Hester Rippen van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Je kan meer de Academy Ervaringsprofs Kindzorg lezen op www.kindenziekenhuis.nl/academy

Wat hebben we nodig?

 • Een concept campagne concept dat past bij onze beschikbare middelen, merk en budget.
 • Een concept document dat het campagne concept bevat (boodschap, verhaal, tagline, rationale, mock-ups etc).
 • Uitgewerkte design voor bijvoorbeeld een printuiting en een social media post.
 • Oplevering klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld drukklaar of op social media post formats.
 • Zie vorige opmerkingen. Een goede marketing campagne met aantrekkelijk en heldere materialen om onze bestaande relaties te benaderen.

Wat hebben we al?

 • Budgettering
 • Huisstijl document (logo, kleuren en lettertypes)
 • Contacten voor realisatie van campagne ( Bv: drukker)
 • Ons project wijkt een beetje af van de genoemde omschrijving. Wij zijn een patiëntenorganisatie voor kinderen in de Medische Zorg. Wij hebben bestaande relaties met ziekenhuizen en eerstelijns kindzorgorganisaties. Wij hebben een Academy opgericht waarin we met deze organisaties willen samenwerken op individueel niveau en op community niveau. Waar de Academy voor staat en wat het inhoudt staat beschreven in een document. Wij hebben de eerste leden ook al binnen. Nu is het ons doel om de rest van de organisaties proberen als klant binnen te halen. De organisatie dienen lid te worden en krijgen daar bepaalde dingen voor terug en bepaalde zaken zijn optioneel. Wij willen met aantrekkelijke materialen en met een plan de organisaties kunnen benaderen. Wij hebben in onze ogen geen budget nodig voor advertenties (online/offline) campagnes aangezien het warme contacten betreft. Wel een goede marketing campagne met mooie materialen om de boodschap goed , helder en aantrekkelijk over te brengen. Budgettering hebben wij dus ook niet paraat.

Waarom is dit project van waarde?

Voor ons is het slagen van de Academy van groot belang om verschillende redenen. Hoe meer leden wij hebben hoe beter we weten wat er speelt in de ziekenhuizen en andere kindzorgorganisaties. We hebben meer kans op samenwerking en beïnvloeding waardoor de zorg kind- & gezinsgerichte wordt. Hoe kind- & gezinsgerichter de zorg is, hoe minder angst, stress, pijn en trauma's er zal zijn bij de kinderen, jongeren en ouders! Daarnaast is het voor ons ook belangrijk dat wij een bepaalde inkomensstroom creëren voor de tijd die wij besteden aan het beter maken van de zorg en belangenbehartiging. Als patiëntenorganisaties moeten wij namelijk voor elk uur dat wij ergens aan besteden financiering vinden uit donaties, sponsoring, subsidies, fondsen of andere manieren. Zoals lidmaatschap van de Academy en worden betaald voor onze inzet in projecten en het geven van adviezen. Kinderen zijn immers geen kleine volwassenen en onze belangenbehartiging is nog hard nodig!

Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Hester Rippen
Hester Rippen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

 • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
 • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 25 en groeiende
 • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Professionals over Stichting Kind en ziekenhuis

Jolanda 👐 Brochure design

Ik heb fijn samengewerkt met Hester Rippen van Stichting Kind & Ziekenhuis. Het was een mooi project, en de samenwerking ging vlot en soepel.

Diane 👐 Kennissessie over Microsoft Teams

Het was leuk om stichting kind en ziekenhuis te helpen omdat ze een duidelijk doel hadden, die snel te bereiken was!

Michaël 👐 Pitch deck

Interessante organisatie die ik heb mogen ondersteunen met het maken van een pitch. Alle documentatie is duidelijk en gestructureerd aangeleverd en het was duidelijk wat ik moest doen. Ik ontving goede feedback van de gepassioneerde directeur en vond het leuk om met haar samen te werken. Ik wens ze veel succes in deze nieuwe fase waarin ze gaan groeien!

Almer 👐 Kennissessie DISC Model

Wat een leuk en open team is de Stichting Kind en Ziekenhuis. Heel prettig mee samengewerkt en dat gaat ongetwijfeld in de toekomst nog vaker gebeuren.