a6e26db9-092d-43cd-bc20-069e68939545 (2)

Campagne + print/social uitwerking

Wie kan je helpen?

Hester Rippen
Hester Rippen
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Stichting Kind en ziekenhuis

Waar dragen ze aan bij?

Stichting Kind en Ziekenhuis bevordert al ruim 40 jaar kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Om de medische zorg minder negatieve impact te laten hebben op kind en gezin.

  • Gezondheid en ziektebestrijding
  • Kind en gezin
  • Welzijn

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een creative, die een campagne communicatie concept kan bedenken/aanscherpen en de uitingen in print en/of social kan ontwerpen.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 15 tot 30 uur, binnen 2 - 5 weken. Op locatie en/of vanaf huis..

Start: We kunnen en willen direct aan de slag met dit project.

Kind & Ziekenhuis wil graag continu (blijven) samen met zorgprofessionals werken aan het verder ontwikkelen van kind- & gezinsgerichte zorg die voelbaar is en ervaren wordt in de praktijk. Onze Academy Ervaringsprofs Kindzorg is een belangrijke manier om dit te doen. De zorg aan kinderen en hun gezin wordt zo nóg beter met minder angst en stress!
Geschreven door Hester Rippen van Stichting Kind en ziekenhuis

Project­omschrijving

Wat hebben ze nodig?

Wat hebben ze al?

Goed om te weten.

Je kan meer de Academy Ervaringsprofs Kindzorg lezen op www.kindenziekenhuis.nl/academy

Waarom is dit project van waarde?

Voor ons is het slagen van de Academy van groot belang om verschillende redenen. Hoe meer leden wij hebben hoe beter we weten wat er speelt in de ziekenhuizen en andere kindzorgorganisaties. We hebben meer kans op samenwerking en beïnvloeding waardoor de zorg kind- & gezinsgerichte wordt. Hoe kind- & gezinsgerichter de zorg is, hoe minder angst, stress, pijn en trauma's er zal zijn bij de kinderen, jongeren en ouders! Daarnaast is het voor ons ook belangrijk dat wij een bepaalde inkomensstroom creëren voor de tijd die wij besteden aan het beter maken van de zorg en belangenbehartiging. Als patiëntenorganisaties moeten wij namelijk voor elk uur dat wij ergens aan besteden financiering vinden uit donaties, sponsoring, subsidies, fondsen of andere manieren. Zoals lidmaatschap van de Academy en worden betaald voor onze inzet in projecten en het geven van adviezen. Kinderen zijn immers geen kleine volwassenen en onze belangenbehartiging is nog hard nodig!

Hester Rippen
Hester Rippen

Meer weten?

Stichting Kind en ziekenhuis
Stichting Kind en ziekenhuis
Churchilllaan 11 4e etage
3527GV Utrecht
www.kindenziekenhuis.nl
Hester Rippen
Hester Rippen

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en gezin in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn.
Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies. De Kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg.

Waar ze trots op zijn

  • Wij hebben er mede voor gezorgd dat ouders bij kinderen aanwezig mogen zijn tijdens inleiding van narcose, op de uitslaapkamer, bij alle overige handelingen en minimaal 1 ouder mag ook blijven slapen in ziekenhuizen
  • Wij hebben de eerste KinderAdviesRaad van Nederland opgericht in een zorgorganisaties zodat kinderen zelf een stem hebben. Inmiddels zijn na 7 jaar er 25 en groeiende
  • Kijk voor meer op www.kindenziekenhuis.nl/activiteitenoverzicht/

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Stichting Kind en ziekenhuis
Deel op Linkedin