Kikid-photo

Website design + Wordpress inrichten

Project details

💒 Kikid

🛠️ Webdesign

⏱️ 20-40 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 4-8 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis.

Organisatie in het kort

Alle activiteiten van Kikid zijn erop gericht jongeren te laten voelen dat ze precies goed zijn zoals ze zijn. We maken hen bewust van de enorme kracht en invloed die ze hebben. Als jongeren hiervan bewust zijn, maken ze betere keuzes en hebben ze meer kans om op te groeien tot succesvolle en gelukkige volwassenen.

 • Educatie
 • Welzijn

Profiel vrijwilliger

Een webdesigner die onze nieuwe website kan vormgeven en kan inrichten in Wordpress. Benodigd: ervaring met het ontwerpen van gebruiksvriendelijke websites en het implementeren van een Wordpress CMS.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

Seksualiteit, social media, alcohol & drugs, diversiteit...allemaal thema's waar je als jongere tijdens je opgroeien mee te maken krijgt. Wij zetten jongeren in heel Nederland, bewezen effectief, in hun kracht door ze bewust te maken van de keuzes die ze kunnen maken, jij ook?
Geschreven door Mark Miedema van Kikid

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Wij zijn een echte 'praktijk organisatie', meestal erg druk met de live voorstellingen, de contacten met scholen e.d.. Marketing & communicatie en website zijn altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest. De huidige website is een aantal jaar geleden gemaakt. Zelf kunnen we in wordpress kleine aanpassingen doen.
Op dit moment ligt ons praktijkwerk stil, komt er ook geen geld binnen vanuit de scholen. Tegelijkertijd is dit nu bij uitstek een goed moment om aan de slag te gaan met de website of in ieder geval te bepalen hoe we deze er uit willen laten zien.

Wat hebben we nodig?

 • Een nieuwe look and feel van onze website op basis van onze huisstijl.
 • Geïmplementeerd in een Wordpress thema zodat wij de website zelf makkelijk kunnen bijwerken.
 • Mock-ups van belangrijkste pagina’s (Homepage - Standaard contentpagina - Nieuws - Blog - Contact pagina)
 • Advies over gebruiksvriendelijkheid.
 • Uitleg/training over Wordpess zodat wij zelf de website kunnen vullen met content en vervolgens up-to-date kunnen houden.
 • Bovenstaande is allemaal belangrijk maar wel met de aantekening dat het per onderdeel in meer of mindere mate zal zijn. We hebben bv qua kleuren en beelden een look & feel die we in grote mate willen behouden. Ook is er iemand in het team die al behoorlijk haar weg weet in wordpress.

Wat hebben we al?

 • Momenteel hebben we een website, wat als basis kan dienen voor de nieuwe website.
 • De doelgroep(en) die we willen bereiken met onze website.
 • Globale content
 • We hebben een website www.kikid.nl , we vinden echter dat deze aan een goede update toe is. Minder content maar wel duidelijker, logischer, aantrekkelijker, effectiever. Wat laat je wel zien op je website en wat niet en op welke wijze. De website moet ook meer als leadgenarator gaan werken. Het gaat volgens ons in mindere mate om de look & feel qua kleuren en beelden.

Waarom is dit project van waarde?

Kikid weet als geen ander hoe je jongeren in een live setting moet beraken! Met voorstellingen , trainingen en lesmaterialen. Iedereen die zo'n voorstelling bijwoont, leerlingen, docenten en professionals zijn geraakt door de professionaliteit en emotie die op dat moment wordt overgebracht. Dat werkt echt. Dat is ook gebleken uit onderzoek door o.a. TNO en Movisie. De website moet in die lijn ook een plek zijn waar dat wordt gerealiseerd. En dat is nu (nog) niet het geval. Het zou fantastisch zijn als het met behulp van een professional lukt de website ook dat effect te laten hebben. En dan vooral op de professionele doelgroep, de docenten, de inkopers van Gemeenten, de partners etc.. Dat zal de mate waarin er geloof is in de professionaliteit van Kikid en de mate waarin Kikid wordt ingezet doen toenemen en dat heeft dan een positief effect op ons doel: alle jongeren in Nederland bereiken met de Kikid spirit!

Kikid
Kikid
Voorhelmstraat 25-201
2012 ZM Haarlem
Mark Miedema
Mark Miedema

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Stichting Kikid maakt sinds 2007 theatervoorlichtingsprojecten, projectweken, digitaal lesmateriaal en trainingen en voert die uit op scholen in het middelbaar onderwijs. Kikid ontwikkelt projecten waarbij er een open en oprechte dialoog wordt aangegaan met jongeren, over thema’s die in hun leven een belangrijke rol spelen. Thema's zijn o.a. 'relaties & seksualiteit', 'social media & cyberpesten', 'alcohol' en ''seksuele diversiteit'.

Waar ze trots op zijn

 • Ons theaterproject 'Benzies & Batchies' en de combinatietraining 'Ik hou van mij', over relaties & seksualiteit is effectief bewezen door TNO & Movisie
 • Ons allereerste pilot project voor het basisonderwijs is een feit!
 • We werken vanuit de kracht van jongeren door met jongeren te werken; onze Kikid jongeren zijn de experts die weten hoe je jongeren echt bereikt
 • In 2015 hebben we de 'Pestcheck' opgezet, een bewustwordingscampagne in samenwerking met BNN, Radio 3FM en veel bekende Nederlanders waar duizenden leerlingen in heel Nederland mee in contact zijn gekomen
 • We bereiken ruim 12.000 leerlingen live per jaar en honderdduizenden via onze digitale kanalen en campagnes