Impact4

Advies over gebruiks- vriendelijkheid website

Wie kan je helpen?

Lotte de Wit
Lotte de WitCommunicatieadviseur
Het Begint met Taal
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht
https://www.hetbegintmettaal.nl/
Het Begint met Taal

Waar dragen ze aan bij?

Het Begint met Taal draagt bij aan een inclusieve samenleving waarin anderstaligen dankzij taalcoaching de taal beter leren spreken. Zij krijgen daardoor de kans zich te ontwikkelen, ambities waar te maken en mee te doen. Taalcoaching heeft een duidelijke sociale component: het verbindt mensen die elkaar anders niet snel zouden ontmoeten.

  • Educatie
  • Diversiteit en inclusiviteit
  • Welzijn

Wat voor vrijwilliger zoeken ze?

Een User Experience Designer die een digitaal product kan evalueren op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, in de vorm van een expert review. Benodigd: ervaring met het verbeteren van digitale producten zoals websites, apps of platformen.

Beschikbaarheid

Vanaf de start: 16 tot 20 uur, binnen 4 weken. Op locatie en/of vanuit huis.

Help ons met de uitdaging van werken met verschillende doelgroepen, zodat we deze doelgroepen beter kunnen informeren en ondersteunen.
Geschreven door Lotte van Het Begint met Taal
🚀 Ik wil helpen

Project­omschrijving

Wat hebben wij nodig. 
Wat we al hebben.
Waarom is dit project van waarde.

Dit project helpt ons bij het optimaliseren van de nieuwe website voor onze verschillende doelgroepen. Onze huidige website wordt vaak als gebruiks-onvriendelijk ervaren door onze doelgroepen; ze moeten veel klikken om bij hun doel te komen en krijgen te weinig indruk van wat we doen en hoe we dat doen.

Goed om te weten. 

Belangrijk om goed na te denken over de combinatie van deze opdracht en de opdracht ‘nieuwe website’: hoe versterken deze elkaar? En wat is handige werkwijze/volgorde?

Eigenlijk is dit een soort extra toets of zodat de user experience van de nieuwe website straks goed is. We denken voorafgaand aan het maken van de nieuwe site na over de juiste structuur om onze doelgroepen effectief te kunnen bedienen.

 

Het Begint met Taal
Het Begint met Taal
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht
https://www.hetbegintmettaal.nl/
Lotte de Wit
Lotte de WitCommunicatieadviseur

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

Wij vinden dat alle 600.000 anderstaligen die in Nederland wonen, mee moeten kunnen doen in onze samenleving. Taal is daarbij onmisbaar. Wie de taal beheerst, kan zich ontwikkelen, ambities waarmaken en zich thuis voelen.
Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig middel voor anderstaligen om de Nederlandse taal beter te leren spreken. Door samen in gesprek te gaan oefenen zij de taal op een praktijkgerichte manier en maken vrijwilligers kennis met andere culturen.
Stichting Het Begint met Taal is een landelijk platform en expert op het gebied van taalcoaching. We vergroten de kwaliteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Dat doen we voor en met organisaties die taalcoaching bieden, gemeenten, werkgevers en taalaanbieders.
Samen zetten we taalcoaching landelijk op de kaart en zorgen we dat wekelijks duizenden anderstaligen en vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan.

Waar ze trots op zijn

  • In 2018 bestond Het Begint met Taal 10 jaar dat werd gevierd in het bijzijn van Koningin Máxima.
  • Op dit moment zijn er 165 organisaties die verspreid over 400 locaties taalcoaching bieden bij ons aangesloten.
  • 16.069 taalvrijwilligers en 31.991 anderstaligen gaan momenteel met elkaar in gesprek.
  • In 2019 werden we genomineerd voor een NRC Charity Award.

Deel dit project in jouw netwerk

Help ons een professional te vinden voor Het Begint met Taal
Deel op Linkedin