c404fd34-5010-4921-8541-0b8971c58055 (1)
🌱 Ik wil helpen

Persona's

Project details

💒 De Schrijverscentrale

🛠️ UX

⏱️ 16-32 uur in totaal

🗓️ Verspreid over 3-6 weken

💻 Op locatie en/of vanaf huis

Organisatie in het kort

Door te lezen begrijp je de wereld beter. Verhalen bieden houvast, geborgenheid en zicht op nieuwe werelden. De Schrijverscentrale zet al haar kennis en kunde in om verhalen te verspreiden door te bemiddelen bij auteursbezoeken door het hele land. Zo maken we literatuur breed zichtbaar en stimuleren we het lezen.

 • Kunst en cultuur
 • Educatie

Profiel vrijwilliger

Een (UX) researcher die een doelgroep in kaart kan brengen, deze kan vertalen naar persona's en hier advies over kan geven. Benodigd: ervaring met onderzoeksmethoden zoals interviews, enquêtes, deskresearch.

Start: We plannen, na de match, binnen een maand de eerste afspraak in.

🌱 Ik wil helpen
Door jou weten we hoe en waar we onze doelgroepen gerichter kunnen benaderen om zo meer organisaties te inspireren om een schrijver te boeken die het belang van lezen overbrengt.
Geschreven door Mance Spoorenberg van De Schrijverscentrale

Project­omschrijving

Waarom we dit project starten?

Onze hoofddoelgroepen hebben we voor ogen. Wij zien de kans om deze doelgroepen verder uit te diepen en in kaart brengen. Welke doelgroepen volgen onze social media? Hoe kunnen wij hen activeren of inspireren om een schrijver te boeken? Hoe behoud je deze doelgroepen? Zelf hebben we geen handigheid om dit zelf te onderzoeken en daarom verwelkomen we jouw kennis met open armen!

Wat hebben we nodig?

 • Hulp met het in kaart brengen van onze doelgroepsegmenten.
 • Inzichten in deze doelgroepen (verkregen door doelgroeponderzoek via bijvoorbeeld interviews, enquêtes of deskresearch) vertaald naar persona's die wij intern kunnen gebruiken.
 • Praktische tips hoe wij persona‚Äôs kunnen verwerken in onze werkwijze, waardoor wij meer klantgericht gaan werken.
 • Inzichten in deze doelgroepen verkregen d.m.v. doelgroeponderzoek via onze social mediakanalen en statistieken en evt. via Google Analytics.

Wat hebben we al?

 • Doelgroepomschrijving.
 • De belangrijkste doelen die wij gebruikers willen laten volbrengen.

Waar wij als organisatie bij kunnen helpen.

 • We hebben een email-lijst naar wie je een enquête kan uitsturen.
 • We kunnen jou in contact brengen met respondenten voor interviews.
 • We hebben een social media pagina waar onderzoek kunnen uitzetten.
 • We hebben een doelgroepomschrijving die je kunt gebruiken (bijv. voor deskresearch).
Mance Spoorenberg
Mance Spoorenberg Communicatiemedewerker
De Schrijverscentrale
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam
De Schrijverscentrale
Mance Spoorenberg
Mance SpoorenbergCommunicatiemedewerker

Wie ga jij helpen?

Wat doen ze

De Schrijverscentrale adviseert en bemiddelt bij schrijversbezoeken in Nederland. Voor inspirerende ontmoetingen tussen schrijvers en lezers zetten wij al onze expertise in. We bemiddelen jaarlijks bij zo'n 5000 schrijversbezoeken voor bibliotheken, scholen, boekhandels en festivals. Met verhalen verspreiden we verhalen; zo stimuleren we het lezen

Waar ze trots op zijn

 • We bereiken per jaar een publiek van ruim 400.000 lezers | Nagenoeg alle Nederlandse auteurs en een groot deel van de Vlaamse auteurs die in Nederland worden uitgegeven, kunnen via ons worden geboekt | Via ons programma Schrijver op je scherm kunnen schrijvers ook online op bezoek komen | We zorgen er al 50 jaar voor dat de juiste schrijver op de juiste plek terechtkomt

Professionals over De Schrijverscentrale

Julia 👐 Adviesrapport: Social Media kanalen

Het was een fijne samenwerking, omdat de wensen van De Schrijverscentrale duidelijk werden gecommuniceerd.

Suzanne 👐 SEO audit

Werken met Mance van De Schrijverscentrale was een hele positieve ervaring. Na een virtuele kennismaking ben ik aan de slag gegaan met een SEO scan. Ik kreeg hierin alle vrijheid om de vorm te bepalen en mijn ding te doen. Duidelijke afspraken maar tegelijkertijd ook flexibel als het even wat drukker is. Dankjewel voor de mooie opdracht!