Toolkit voor vrijwilligers

Tamara 💛 Stichting ALS Nederland

1. De challenge

Wat was het probleem?

Heel veel mensen komen in actie voor ALS. Stichting ALS Nederland wil deze mensen zoveel mogelijk faciliteren en ondersteunen. Daarom werd er gestart met een actie toolkit met alle benodigdheden voor campagnes. ALS Nederland had een professionele copywriter nodig om de tekstuele kant hiervan in te vullen.

Klik hier voor meer info over de challenge & Stichting ALS Nederland.

2. De match

Made in heaven

Sharon van Dissel

ALS Nederland

Relatiebeheerder acties en vrijwilligers

Tamara Doves

Nieuwe Gever

Ook bekend als Copykanon

Copywriter
Haar eerste project

3. Het proces

Van kick-off tot resultaat

Tamara - Nieuwe Gever

Tamara
“Het kennismakingsgesprek vond ik het leukst. Die energie alsof je bij een nieuwe baan begint, dat je merkt dat je mensen heel blij maakt. Alleen maar positiviteit.”

Sharon - ALS Nederland

Sharon
“Dat mensen in hun vrije tijd zo met je meedenken en mee aan de slag gaan, vind ik heel mooi om te zien. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat mensen zomaar hun tijd inzetten voor het goede doel.”

Professional over het proces

Mini interview van vijf vraagjes.

Waarom dit project bij deze organisatie?

“Stichting ALS sprak me gewoon heel erg aan. Het sloot aan bij mijn ervaring, ik heb namelijk voor Amnesty International ook vrijwilligershandboeken geschreven, dus dat paste wel goed bij elkaar.”

Kan je kort vertellen hoe het project is verlopen?

“Het ging allemaal heel snel. Ik had me aangemeld en een motivatie gescrheven voor het project. Een dag later kreeg ik een mailtje terug en hebben we een belafspraak gemaakt. Na de belafspraak meteen met het project aan de slag gegaan en af en toe mailcontact gehad.”

Was het te combineren met je huidige baan?

“Ja, prima. Vaak deed ik het in de avonden en de weekenden, maar dat vind ik geen probleem. Ik vind vrijwilligerswerk gewoon heel belangrijk om te doen. Freelancen is een beetje hollen of stilstaan, dus je hebt ook rustigere periodes waarin ik dan meer tijd maak voor vrijwilligerswerk.”

Wat was het leukste moment?

“Het kennismakingsgesprek. Dat mensen zeggen ‘ooh wat fijn, dit is precies wat we zoeken.’ Die energie alsof je bij een nieuwe baan begint, dat je merkt dat je mensen heel blij maakt vind ik het allerleukst. Alleen maar positiviteit.”

Had je twijfels over het doen van een project bij DNG?

“Nee, eigenlijk niet. Vond het wel spannend hoe je in korte tijd de toon kan vinden van een organisatie die je eigenlijk niet kent. Maar geen twijfels. Dus ik zou zeggen: schrijf je in, bel met de organisatie en ben in dit gesprek ook eerlijk. Zij zitten er ook niet op te wachten dat je met twijfels aan de slag gaat. Dat is zonde van hun en jouw tijd, kan beter iemand anders het doen. Het moet dezelfde prioriteit hebben als je betaalde opdrachten; je doet het of je doet het niet.

Pssst Tamara

Hier nog een klein bedankje 💛

4. Het resultaat

Voor Tamara & ALS Nederland

Wins voor Tamara

Skills verbeterd

“Vrijwilligerswerk is natuurlijk ook iets wat je mooi op je cv kan zetten.”

Voldoening

“Het geeft mij een goed gevoel om niet alleen maar geld te verdienen, maar ook je talenten in te zetten voor iets waar je niks mee verdiend, maar waar anderen iets aan verdienen.”

Grote impact

“Met weinig moeite kan je iemand heel erg helpen”

Wins voor Stichting ALS Nederland

De toolkit

Door Tamara hebben we nu een volledige Toolkit om onze vrijwilligers te ondersteunen

Besparen van kosten

We hebben flinke kosten bespaard doordat DNG ons met Tamara in contact heeft gebracht

Tijdsbesparing

We hebben ook tijd bespaard, omdat Tamara heel snel heeft gewerkt en we er zelf veel langer mee bezig waren geweest

Ook eens een projectje doen?

Dat mag :)

Bekijk onze projecten