Illustraties maken voor Internationale vrouwendag

Elisabeth 💛 Lawyers for Lawyers

1. De challenge

Wat was het probleem?

“Op internationale Vrouwendag (8 maart) worden sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen gevierd. In het jaar 2021 wil Lawyers for Lawyers graag bijdragen aan de viering van deze dag in de vorm van een podcast. Wij zullen in totaal 6 podcasts publiceren met 6 internationale vrouwelijke advocaten. Voor de promotie van deze podcasts hadden wij verschillende illustraties nodig."

Klik hier voor meer info over de challenge & Lawyers for Lawyers.

2. De match

Made in heaven

Leroy Niekoop

Lawyers for Lawyers

Programme Officer

Elisabeth van der Spek

Nieuwe Gever

Illustrator / Kunstenaar

3. Het proces

Van kick-off tot resultaat

Elisabeth & Lawyers for Lawyers

Elisabeth
De samenwerking met Lawyers for Lawyers verliep heel soepel, anders dan ik gewend ben bij betaalde opdrachten. Ik voelde me gezien en gehoord, ondanks dat het een vrijwillige opdracht was.

‏‏‎ ‎Leroy - Lawyers for Lawyers

Ellipse 299
“Elisabeth heeft mooie illustraties gemaakt, die echt een gezicht geven aan de advocaten voor wie wij ons inzetten.”

Mini interview van anderhalf minuutje.

Liever lezen? Mag ook.

Waarom dit project bij deze organisatie?

“Mijn skillgebied is tekenen/illustreren dus ik heb naar projecten gezocht die mijn skills nodig hadden. Vervolgens heb ik gekeken welk project mij interesseerde en welke organisatie me het meest aansprak.
Het project van Lawyers for Lawyers sprak me aan omdat het ging om zichtbaarheid creëeren voor de ervaring van vrouwelijke advocaten. Dat vond ik super interessant.”

Kan je kort vertellen hoe het project is verlopen?

“Ik heb een korte motivatie geschreven en naar L4L gestuurd. Ze wilden wat illustraties zien, dus ik heb mijn portfolio gestuurd. Hierna hebben we online kennis gemaakt om te kijken of er een klik was. Vervolgens heb ik nog een kleine proefopdracht had gemaakt, die intern werd getoetst en voor een check langs de advocaten zelf ging. Het was een serieuze selectieprocedure. Dat vond ik heel prettig, ik voelde me serieus genomen. De reacties waren laaiend enthousiast, dus toen mocht ik starten met de portretten van het project.

De samenwerking verliep heel soepel. Dat is niet altijd zo, haha! We hebben voorafgaand aan het project duidelijke afspraken gemaakt, zodat ik binnen het project bijvoorbeeld wat meer creatieve ruimte had dan bij een betaalde opdracht. De advocaten waren heel blij met de illustraties en L4L kreeg een hele positieve respons op mijn portretten, dus dat was heel leuk om terug te horen.”

Was het te combineren met je huidige baan?

“Ik vond het prima te combineren. Overdag bezig met mijn huidige baan en ‘s avonds dit project kon echt prima! Op een gegeven moment moesten er veel portretten af zijn voor een bepaalde datum, dus toen heb ik er wel meer tijd in gestopt. Dat maakt mij persoonlijk niet uit omdat ik het heel leuk vond om te doen en er daarnaast ook veel van leerde.”

Wat was het leukste moment?

“Het leukste moment was terughoren van een van de advocaten dat ze blij was met hoe haar portret was geworden, dat vond ik zo cool. De directeur van de organisatie wilde ook met mij kennismaken. Het gaf mij het gevoel dat ze mijn werk op waarde inschatten.”

Had je twijfels over het doen van een project bij DNG?

“Ja. In de culturele sector heb je gewoon vrij snel: “dit kan je wel even doen”. Er wordt veel misbruik van gemaakt, dus het was een extra drempel om het project te doen. Het is zo cruciaal dat je serieus genomen wordt, en dat de kwaliteit die je levert gezien wordt.
Ik heb het uiteindelijk toch gedaan omdat de kwaliteit van de opdrachtgevers bij DNG op dusdanig hoog niveau lag dat ik geloofde dat deze partijen serieus op zoek waren naar iemand die hen kan helpen, omdat ze nu even niet over die middelen beschikken.”

4. Het resultaat

Voor Elisabeth & Lawyers for Lawyers

Hoe de illustraties eruit zagen!

Wins voor Elisabeth

Skills verbeterd

Elisabeth heeft een techniek die ze niet meer beoefende, weer opgepakt en ontwikkeld.

Voldoening

Het project heeft haar echt voldoening gegeven. Een waardevolle ervaring!

Van waarde

Elisabeth heeft een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de campagne van L4L.

Wins voor Lawyers for Lawyers  

Professionalisering

De illustraties hebben niet één, maar twee campagnes een professionele lay-out gegeven.

Herkenbare stijl

De illustraties hebben ervoor gezorgd dat L4L een herkenbare stijl heeft gekregen.

Extra illustraties

Elisabeth ook voor de #FreeTheLawyers campagne illustraties gemaakt.

Pssst Elisabeth

Hier nog een klein bedankje 💛

Ook eens een projectje doen?

Dat mag :)

Bekijk onze projecten