Impactmeting

Hoe wij onze maatschappelijke waarde inzichtelijk maken. 

Wat is impactmeting?

Goede vraag.

Via impact meting maak je inzichtelijk hoe je bijdraagt aan maatschappelijke doelen. Het maakt je maatschappelijke meerwaarde tastbaar en geeft focus aan hoe je omgaat met al je stakeholders.

Onze 🔑 impactcijfers

Tot nu toe.

500+ maatschappelijke organisaties

Wij zijn faciliterend. We helpen andere mensen meer impact te maken. Hoe meer organisaties zich aansluiten, hoe meer impact wij maken. 

20.00+ enthousiaste vrijwilligers

Wij proberen sinds onze start vrijwilligerswerk te promoten. De groei van ons netwerk laat zien of dat ons lukt. Zo hebben we nu meer dan 20.000 uur vrijwilligerswerk mogelijk gemaakt. 

2000+ betekenisvolle projecten

Samenwerkingen opzetten, dat is ons werk. Kennis wordt uitgedeeld, nieuwe dingen worden bedacht en plannen komen tot wasdom.

In andere woorden,

Het aantal gedoneerde kennis en kunde uren:

47020

Wat een totale donatie waarde heeft van:

4020302

Onze voortgang met Impactmeting

Elke dag een beetje beter.

Stap 0. Commitment op impactmeting

Check ✅

Wij belopen nu het Impactpad, een gids ontwikkeld door o.a. Social Enterprise NL en Impact Centre Erasmus in opdracht van het ministerie. Het is een proces waarin je als sociale onderneming stap voor stap beter wordt in het meten van je impact. Op deze manier groeit je impact meting mee met de fase waar je in zit. Onze voortgang zal op deze pagina gedeeld blijven worden. 

Stap 1. Definiëren Impact doelstellingen

Check

We hebben onze Problem Tree uitgewerkt en een uitzetting gemaakt van het probleem, de oorzaken en de effecten. Daarnaast hebben we vijf impact doelstellingen geformuleerd.

Bekijk ze hier

Stap 2. Opstellen Theory of Change

Check

De Theory of Change staat centraal in je impact meting. Het is je verander theorie. Hier ontleedt je al je stakeholders en de positieve effecten die met hen wil bereiken. 

Bekijk hier onze Theory of Change

Stap 3: Directe outputs meten

Check ✅

We hebben al onze systemen zo ingericht, waardoor we onze outputs kunnen meten en kunnen evalueren. 

Stap 4. Korte termijn effecten (beter) gaan meten

(Hier staan wij nu)

We zijn nu bezig met een plan om beter onze directe effecten te meten. Zo zijn wij onze project evaluatie methodiek verder aan het ontwikkelen, waardoor we beter inzicht krijgen in de effecten van onze matches.  Los daarvan zijn we kwalitatief in gesprek met onze stakeholders. Zie case 1, case 2 en case 3.