Hoe Taal Doet Meer met weinig budget toch de juiste experts kan verzamelen om nice-to-have projecten van de grond te krijgen.

5

succesvolle samenwerkingen

€12.100

bespaard

10+ maanden

actief op ons platform

Over Taal Doet Meer

Taal Doet Meer werkt middels tal van projecten samen met duizend vrijwilligers aan een Utrecht waar taal geen belemmering vormt om mee te kunnen doen in de samenleving.

Groeifase: Gevestigde organisatie

Opgericht: 1985

Sector: Inclusiviteit, Educatie, Welzijn

De uitdaging

Welke uitdagingen hadden jullie voordat je aan de slag ging met De Nieuwe Gevers?

“We kunnen een hele hoop zelf, maar binnen ons team missen we toch bepaalde expertise, zoals bijvoorbeeld het ontwikkelen van communicatiemateriaal als flyers of video's. Daarnaast hebben we een beperkt budget voor nice-to-have projecten, zoals een verbeterslag op onze flyer. Op zulke momenten missen we iemand in het team die hier iets van kan maken wat er professioneel uitziet en ook nog eens effectief werkt.”

 

Wat voor impact had dit op jullie organisatie?

“Dat bepaalde marketinguitingen er relatief amateuristisch uitzien of niet gerealiseerd kunnen worden vanwege een beperkt budget. Dit doet niet alleen af aan het imago van onze organisatie, maar resulteert ook in minder succesvolle campagnes of marketingacties. Dat is gewoon heel jammer.”

De oplossing

Waarom heb je toen gekozen om met De Nieuwe Gevers aan de slag te gaan?

“Via jullie platform hebben we de mogelijkheid om een hele hoop nice-to-have projecten op een betaalbare manier uit te laten voeren door echte professionals. Ook als er voor een bepaalde uiting geen budget is voor een freelancer, krijgen we toch een professioneel eindresultaat. Daar zijn we allemaal heel blij mee."

 

Hoe verliep het plaatsen van jullie eerste project?

“Ik vond dit heel makkelijk gaan omdat het platform erg gebruiksvriendelijk is. Omdat de projecten al grotendeels zijn uitgewerkt en het duidelijk is wat je moet invullen, waren we binnen 20 minuten klaar met het indienen van ons eerste project. Zodra een professional zich inschrijft op een project krijgen we een mail van jullie. Dat is fijn, want dan weet je zeker dat je niemand over het hoofd ziet.”

De resultaten

Hoe helpt De Nieuwe Gevers jullie organisatie vooruit?

“Het afgelopen jaar hebben meerdere professionals van De Nieuwe Gevers ons ondersteund met hun kennis en expertise op het gebied van communicatie, zoals folders en video’s. Als resultaat is onze zichtbaarheid verbeterd en stralen we meer professionaliteit uit. Dit weerspiegelt ons bedrijf en onze projecten beter, en komt ons imago dus ten goede. We zijn hier natuurlijk heel blij mee!"

 

Voldoen het platform en de resultaten aan je verwachtingen?

“Zeker, meerdere collega’s hebben met vrijwilligers samengewerkt en tot zover hoor ik positieve reacties. Het platform is gebruiksvriendelijk en het contact met de professionals is heel fijn.”

 

Voor welke toekomstplannen wil je ons platform nog inzetten?

“Omdat we voor de komende periode weinig nieuwe opdrachten hebben, stoppen we even met ons lidmaatschap. Maar zodra we weer in drukke tijden terecht komen, haken we wellicht wel weer aan. Het opnieuw aanmelden is ten slotte zo gepiept!”

Twee samenwerkingen in de spotlight 🤝

Wil je net als Taal Doet Meer ook samenwerken met de experts die je nodig hebt?

Lees ook andere klantverhalen