Hoe Marvy Green met een kleine investering kan professionaliseren door de juiste experts aan hun team toe te voegen.

7

succesvolle samenwerkingen

€15.250

bespaard

11+ maanden

actief op ons platform

Over Marvy Green

Marvy Green is een initiatief uit Rotterdam met als doel de stad en natuur meer in balans te brengen. Door verschillende projecten in de buitenruimte en producten uit hun winkel helpen ze stedelingen grootse & groene impact maken.

Groeifase: Startende organisatie

Opgericht: april 2020

Sector: Duurzaamheid, natuur en milieu

De uitdaging

Welke uitdagingen had je voordat je aan de slag ging met De Nieuwe Gevers?

“Waar we vooral tegenaan liepen was dat we heel veel ideeën hadden maar zelf niet voldoende skills hebben om ermee aan de slag te gaan. Bepaalde dingen kunnen we gewoon niet zelf. We zijn tenslotte ook maar met een heel klein team. In combinatie met het opstarten van het bedrijf, waar veel bij komt kijken, is het soms lastig jezelf niet te verliezen in operationele zaken. Financiële beperkingen speelden hierin uiteraard ook een rol. Als startende organisatie hebben we beperkt budget waardoor we niet voor elk project een freelancer kunnen inhuren.”

 

Wat voor impact had dit op jullie organisatie?

“Dat een hele hoop projecten niet van de grond komen omdat niemand uit ons team daar de juiste skills voor heeft. We hadden bijvoorbeeld de wens om illustraties te gebruiken voor het uitleggen van een product en de productlancering mee vorm te geven. Wanneer je dit zelf niet lukt, krijgen sommige dingen niet de aandacht die ze wel nodig hebben.”

De oplossing

Waarom heb je toen gekozen om met De Nieuwe Gevers aan de slag te gaan?

“Ik zag De Nieuwe Gevers voorbij komen bij een kennis die als professional een project had gedaan. Ik vond het direct een heel tof concept en zag de waarde er wel in voor Marvy Green. Als startende ondernemer die goed moet nadenken waar het geld naartoe gaat, is dit echt een uitkomst. Met een beperkte investering per jaar kunnen we door samen te werken met de professionals een hoop van de grond krijgen."

 

Hoe verliep het plaatsen van jullie eerste project?

“We hebben eerst zelf nagedacht waar we mee wilden beginnen, want er zijn wel duizend dingen waar we het platform voor kunnen inzetten. Het plaatsen van het project op het platform was een eitje. Het hele proces werkt voor mij heel vanzelfsprekend: van het zoeken en indienen van een project, tot het ontvangen van inschrijvingen en kiezen van een geschikte kandidaat. Tot nu toe zijn m’n projecten gelijk goedgekeurd en zijn er altijd genoeg vrijwilligers op afgekomen.”

De resultaten

Hoe helpt De Nieuwe Gevers jullie organisatie vooruit?

“De Nieuwe Gevers vult ons team aan daar waar wijzelf tekortschieten. Door onze ideeën te vertalen in concrete resultaten en producten helpt het onze onderneming te professionaliseren en de communicatie naar onze (potentiële) klanten en relaties toe te verbeteren."

 

Voldoen het platform en de resultaten aan je verwachtingen?

“Ik vind het platform fijn omdat je er onwijs veel verschillende projecten kan plaatsen. Ik merk wel dat hoe meer tijd wij er in investeren, hoe beter het eindresultaat wordt. Sommige vrijwilligers hebben veel ervaring en kunnen daarom zelfstandig aan de slag. Onervaren professionals hebben daarentegen weer meer begeleiding nodig. Het is goed om binnen je organisatie iemand te hebben die ‘dedicated’ met het platform aan de slag kan om er het maximale uit te kunnen halen. Desondanks merk ik veel enthousiasme en motivatie bij alle vrijwilligers, dus dat is super leuk om te ervaren.”

 

Voor welke toekomstplannen wil je ons platform nog inzetten?

“Voor nu willen we de projecten afronden die nog openstaan. Er zijn nog professionals bezig met bijvoorbeeld het ontwerpen van een windzeil voor onze marktkraam en een verbeterslag van de klantervaring op onze website. Zodra dat klaar is, gaan we nadenken over de volgende projecten en wat onze doelstellingen worden voor op de langere termijn.”

Twee samenwerkingen in de spotlight 🤝

Wil je net als Marvy Green ook meer gedaan krijgen met weinig budget?

Lees ook andere klantverhalen