Hoe KarunaNL Foundation met extra slagkracht haar communicatie kon professionaliseren.

5

succesvolle samenwerkingen

€15.500

bespaard

15+ maanden

actief op ons platform

Over KarunaNL Foundation

De KarunaNL Foundation zet zich in voor betaalbare gehandicaptenzorg in Nepal door en voor de lokale gemeenschap. De focus ligt op twee pijlers: het terugdringen van vermijdbare geboorteafwijkingen en de rehabilitatie voor mensen met een handicap in hun eigen gemeenschap.

Groeifase: Groeiende organisatie

Opgericht: 2019

Sector: Ontwikkelingshulp, Gezondheid en ziektebestrijding, Innovatie

De uitdaging

Welke uitdagingen had je voordat je aan de slag ging met De Nieuwe Gevers?

“Er is zoveel te doen en ik ben de enige die voor de Nederlandse tak van onze stichting werkt, dus ik kan wel wat extra hulp gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van fondsenwerving, communicatie, PR, en onze website. Natuurlijk kan ik freelancers inhuren, maar met een beperkt budget moet je goed nadenken waar het geld heengaat.”

 

Wat voor impact had dit op jullie organisatie?

“Vooral dat er projecten blijven liggen. De basistaken lukken me wel zelf, maar alle extra dingen komen niet van de grond. Ik mis dan toch wat extra slagkracht om te kunnen opschalen en professionaliseren.”

De oplossing

Waarom heb je toen gekozen om met De Nieuwe Gevers aan de slag te gaan?

“Toen ik van De Nieuwe Gevers hoorde leek me dat een fantastische toevoeging aan onze organisatie. Op deze manier kan ik tegen lage kosten toch met hele professionele mensen samenwerken aan het verbeteren van de communicatie. Dat is voor mij ook inspirerend.”

 

Hoe verliep het plaatsen van jullie eerste project?

“Dat ging eigenlijk vrij makkelijk. Mijn eerste project was het laten editen van een video. We hadden een hoop beeldmateriaal van onze projecten in Nepal, maar geen korte video die duidelijk laat zien wat we doen. Daar is een professional mee aan de slag gegaan en die heeft er echt wat moois van gemaakt. We zijn blij met het resultaat en we gebruiken het filmpje heel vaak.”

De resultaten

Hoe helpt De Nieuwe Gevers jullie organisatie vooruit?

“Door samen te werken met professionals via De Nieuwe Gevers heeft onze organisatie echt een professionaliseringsslag kunnen maken. Onze communicatie richting donoren is stukken verbeterd. Daarnaast krijgt het team in Nepal een motivatie boost omdat ze zien dat de kwaliteit van het werk toeneemt.”

 

Voldoen het platform en de resultaten aan je verwachtingen?

“Absoluut. Max, jullie Customer Success Manager, heeft me heel goed geholpen om onze vraagstukken te vertalen naar concrete projecten. Vervolgens moet ik dit nog wel verder uitdenken, zodat ik het op het platform kan plaatsen. Ik merk daarbij wel dat hoe meer aandacht ik er aan geef, hoe meer waarde ik eruit kan halen.”

 

Voor welke toekomstplannen wil je ons platform nog inzetten?

“Het volgende project waar we wel wat hulp bij kunnen gebruiken is het opzetten van een online portal, waarin alle gemeenten in Nepal toegang krijgen tot onze trainingen, informatie en filmpjes. Het zou fantastisch zijn als er professionals zijn die kunnen helpen met het uitdenken, vormgeven en maken van dit portal.

Maar ik denk goed na over waar we het meeste aan hebben, zodat we effectief te werk gaan. Elk project dat ik uitzet kost mij ook tijd, dus het is belangrijk dat we er zoveel mogelijk waarde uithalen.”

Twee samenwerkingen in de spotlight 🤝

Wil je net als KarunaNL Foundation ook extra slagkracht realiseren in jouw organisatie?

Lees ook andere klantverhalen