Casestudy: Ontdek hoe Systemic Justice

Met een beperkt budget hun social media heeft versterkt

Ontdek hoe Systemic Justice, een organisatie met beperkte middelen en expertise in social media, erin slaagde om social media effectief in te zetten en meer impact te realiseren. 

Lees hoe ze met behulp van De Nieuwe Gevers, een innovatief platform voor vrijwilligerswerk, hun social media doelen wisten te behalen en hun organisatie professionaliseerden

Een vrijwilliger heeft social media templates gemaakt

Dankzij de samenwerking met een vrijwilliger (Tom) kon Systemic Justice indrukwekkende resultaten behalen. Als een organisatie met grote ambities, realiseerde Systemic Justice zich het belang van sociale media als een krachtige manier om contact te maken en relaties op te bouwen met mogelijke partners en ondersteuners.

Tom begreep de kracht van social media. Hij gaf een training over hoe ze de juiste tools konden gebruiken en ontwikkelde een set kant-en-klare templates die Systemic Justice kon gebruiken op verschillende kanalen om hun boodschap effectief te communiceren.

Systemic Justice

Systemic Justice heeft als doel om de beperkte manier waarop het recht werkt voor gemeenschappen die streven naar anti-racisme en sociale- en economische rechtvaardigheid, radicaal te veranderen.

4 Tools

Uitleg over de juiste tool

€1.500

bespaard

Templates

Een set aan kant-en-klare templates

Ontdek hoe vrijwilligers jouw organisatie kunnen helpen meer impact te maken.

Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Jelle. In dit gesprek krijg je advies over hoe je vrijwilligers in kan zetten om jouw impact te versterken. 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

De uitdaging

Welke uitdagingen had je voordat je met social media aan de slag ging met De Nieuwe Gevers?

“Sociale media is een belangrijke manier om contact te maken en onderhouden met mogelijke partners en ondersteuners van ons werk. We zijn klein, maar hebben grootse plannen – met behulp van een betere toolset kunnen we nog meer mensen bereiken.

 

Wat voor impact had dit op jullie organisatie?

Als een organisatie met grote ambities, realiseerde Systemic Justice zich het belang van sociale media als een krachtige manier om contact te maken en relaties op te bouwen met mogelijke partners en ondersteuners. Met een beperkt budget was Systemic Justice op zoek naar een betere toolset om hun boodschap naar een breder publiek te communiceren.

De oplossing

Tom's inbreng - Grafisch Design

Tom, een grafisch ontwerper, kwam met waardevolle oplossingen om Systemic Justice te ondersteunen bij hun sociale media-uitingen. Hij bracht expertise op het gebied van grafisch ontwerp en sociale media marketing.

 

Wat is er opgeleverd

  • Social media / Design tools: Tom heeft meerdere tools uitgelegd en stelde voor om Canva te gebruiken, een gebruiksvriendelijke design tool, waarmee Systemic Justice zelf aanpassingen kon maken aan hun templates.

  • Social Media templates: Tom begreep de kracht van social media en ontwikkelde een set kant-en-klare templates die Systemic Justice kon gebruiken op verschillende kanalen om hun boodschap effectief te communiceren. 

De resultaten

Wat is het resultaat?

Systemic Justice was zeer tevreden met de samenwerking met Tom en het resultaat van zijn werk. Ze konden de prachtige social media templates gebruiken om hun boodschap effectief over te brengen op hun verschillende kanalen.

Tom begreep de behoeften van Systemic Justice en was zeer responsief gedurende het hele ontwikkelingsproces. De templates boden Systemic Justice de flexibiliteit om ze naar wens aan te passen en in te richten.

Wil je net als Systemic Justice ook meer gedaan krijgen met weinig budget?

Lees ook andere klantverhalen