Vacature: Consultant & Contentmarketeer

De Nieuwe Gevers is een nieuw type donatie platform. Wij stellen talentvolle denkers, makers en doeners in staat hun kennis en ervaring te doneren aan impactvolle goede doelen. Kom werken bij één van de snelst groeiende maatschappelijke startups van NL. 

Hé jij daar?

Ben jij een marketing- en communicatiegeneralist die er klaar voor is om opgedane ‘commerciële’ kennis als adviseur in te zetten voor een betere wereld? Vind je het daarnaast ook leuk om content te creëren, waarmee je de Nederlandse impactsector inspireert zaken slimmer, sneller en beter te doen? Mooi, dan zoeken we jou namelijk.

 

Wat je gaat doen 🎯

Als consultant zet je jouw marketing- en communicatiekennis in voor het goede. Letterlijk. Want de belangrijkste vraag voor deze functie is: ‘Hoe kunnen maatschappelijke organisaties door inzet van de juiste vrijwillige professionals en projecten, zoveel mogelijk impact maken?’ Als onderdeel van het Customer Success team ga je dagelijks in gesprek met tientallen maatschappelijke organisaties, van een kleine stichting die zich bezighoudt met sportlessen in Afrika tot een sociale onderneming die een nieuw duurzaam product lanceert. Samen met hen breng je hun doelen en uitdagingen in kaart waardoor ze de juiste projecten kunnen uitzetten op ons platform. Dankzij jouw eigen kennis ben je de brug tussen onze 150+ organisaties en de 4000+ professionals uit ons netwerk. Naast het adviseren van organisaties, verbeter je samen met de founders onze consultancy service en ontwikkel je de benodigde content en middelen hiervoor. Je denkt dus strategisch mee, gaat aan de slag met inhoudelijke vraagstukken maar kan je ook jouw ideeën implementeren. Denk aan eigen geschreven blogs voor organisaties over relevante thema’s die je boven tafel weet te halen of het organiseren van webinars met specialisten uit ons netwerk. Eigenlijk alles om goede doelen te inspireren. Van begin tot eind ben je overal bij betrokken.

Jouw job in een notendop:

 • 1-op-1 consulting. Jij adviseert goede doelen op thema’s als; Marketing, Communicatie, Content en Digital. Met jouw hulp kunnen ze de juiste projecten plaatsen en stappen maken op ons platform. 
 • Organisaties Inspireren. Jij inspireert goede doelen over de kansen om te groeien of te professionaliseren. 
 • Content marketing. Je gaat content creëren die goede doelen in staat stelt te groeien. Denk aan: blogs, groei guides, webinars, etc.
 • Projectaanbod van DNG verbeteren. Op basis van wat jij in de markt of aan feedback hoort, verbeter je ons productaanbod.

 

Hoe ziet mijn dag eruit?

Je begint je ochtend met een 1-op-1 consult met een kleine stichting waar de directeur wil professionaliseren, maar niet weet waar zij moet beginnen. Je helpt haar de lange termijn doelen helder op een rijtje te krijgen en geeft advies hoe ze dit het beste bij De Nieuwe Gevers kan uitzetten. Voor de lunch geef je nog een inspiratiesessie voor het marketing team van ALS Nederland over wat je met content, storytelling en UX kan doen en welke professionals ze daarbij kunnen helpen. In de de middag overleg je met het Customer Success team over bepaalde verbeteringen die je ziet en over het aanbod binnen de strategische projecten. Eind van de dag heb je een meeting met de founders waar je één van je bedachte content pilaren, die relevant zijn voor goede doelen, uitwerkt en presenteert voor het volgende kwartaal. ‘T is vrijdag, dus je hebt geluk. De laatste meeting is met een biertje 😉 Fijn weekend alvast!

 

 

Wat neem je mee 🎒

 • Hebt 2-5 jaar ervaring binnen de marketing en communicatie.
 • Je hebt een brede kennis over marketing, communicatie, content en digital. En je bent bereid bij te leren waar nodig.
 • Voor een goed advies heb je strategisch inzicht, kan je goed luisteren en stelt scherpe vragen.
 • Je houdt van content maken en bent in staat inhoudelijke thema’s in begrijp- en behapbare taal te verwoorden. 
 • Nauwkeurig met informatie. zodat je je werk goed en accuraat kan terugkoppelen aan de teams waarmee je samenwerkt.

 

 

Wat we zoeken in een collega 🤝

 • Mensen die nieuwsgierig zijn, kritisch blijven en erg snel leren. 
 • Initiatiefnemer en pro-actieve doorpakker. Als je dit bent, dan weet je wat we bedoelen.
 • Je werkt graag samen met ambitieuze mensen die niet stoppen tot het goed is. 
 • Je vindt het tof om bij een start-up te werken (lees: dingen zijn net pas op de rit.)
 • Wij geloven in één team, één taak.  We zijn allemaal ambitieuze enthousiastelingen die vragen durven te stellen. Zo leren we van elkaar en kunnen we elkaar helpen onze doelen te behalen. 
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor, of denkt dat in ieder geval van jezelf 😉
 • Kan, wanneer het moet, werken met een kater.

 

 

Lijkt dit je wat?

Mooi. Dan zoeken we namelijk jou! ;) De rol is 32/40 uur. 

Solliciteer hier!

Solliciteren kost een minuutje. Geen motivatiebrieven, etc. daar geloven wij niet zo in. 

 

Perks.

🙏 Veel invloed op de onderneming, je kan maar 1 keer met vrienden een bedrijf bouwen. Werk moet leuk zijn. 

🕊 Geen 9-5 mentaliteit. Werk waar je wil. Wanneer je wil. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Pak ze beide. Dat doen wij ook. 

💪 Dingen die je werk leuk maken: Met z'n alle op workcation, gezonde lunches, gezellige uitjes, bootcamps na werk & more coming.

🌱  Een baan met echte impact. Draag bij aan iets waar je later trots op kunt zijn. 

🎉  Vrijmibo’s die uit de hand lopen. Work hard, play harder.

👀  Een rol die steeds belangrijker gaat worden bij een start-up die over een paar jaar de leukste werkgever van Europa is.

 

Meer over onze organisatie

Er is iets gaande.

💪3500+ aangesloten professionals. 

 🌍 165+ aangesloten goede doelen. 

💛 700+ samenwerkingen gematched.

🔥 1.7+ miljoen euro bespaart voor de sector. 

 

Wij merken het aan alles. We begonnen ooit als een klein groepje creatievelingen die de nutteloze uren van een digital agency terug ging geven aan de maatschappij. Twee jaar verder hebben we onze banen opgezegd, een mooi kantoortje gescoord en een groep vakidioten gevonden die ook in onze missie geloven. Een sociale onderneming die druk bezig is iets moois achter te laten in deze wereld. Geen tijd te verliezen dus. 

Vragen of even bellen?

Hi! Stijn hier, Co-Founder van De Nieuwe Gevers. 

Wil je graag meer weten of eerst even bellen? 

Mail me even op stijn@denieuwegevers.nl of plan wat in mijn agenda, dan bel ik je even.